JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שבת, 28 בינואר 2023 | זמן ישראל
הפגנות בצל סוף שבוע של טרור

נתניהו: קורא לציבור הישראלי שלא לקחת את החוק לידיים

בן גביר במתקפה חסרת תקדים: היועמ״שית לא אישרה לאטום את בית המחבל ● מגלי בהרב מיארה נמסר כי דברי השר אינם נכונים ● צוות ערוץ 13 הותקף בנווה יעקב ● עשרות אלפים מפגינים נגד הרפורמה המשפטית בכמה מוקדים ● לפיד בהפגנה בירושלים: הממשלה צריכה להחליט אם היא רוצה להילחם בטרור או בדמוקרטיה ● הפלסטינים: ממשלת הכיבוש אחראית להסלמה

  • הנער החשוד בביצוע הפיגוע בעיר דוד במזרח ירושלים מפונה מזירת הארוע, 28 בינואר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
    יונתן זינדל/פלאש90
  • השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר מוסר הצהרה לתקשורת בכניסה לבית החולים שערי צדק, 28 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
    אוליבייה פיטוסי/פלאש90
  • כוחות משטרה בזירת הירי בעיר דוד בירושלים, 28 בינואר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
    יונתן זינדל/פלאש90
  • יו״ר האופוזיציה יאיר לפיד מדליק נר בהפגנה מול בית הנשיא, 28 בינואר 2023 (צילום: אלעד גוטמן)
    אלעד גוטמן
  • מפגינים מאירים עם המכשירים הסלולריים נגד הרפורמה המשפטית בהבימה, 28 בינואר 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    אבשלום ששוני/פלאש90
  • ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי, 28 בינואר 2023 (צילום: חיים צח/לע"מ)
    חיים צח/לע"מ

על פי דיווחו של אטילה שומפלבי, גלעד קריב פנה לשמחה רוטמן וביקש ממנו לדחות את הדיונים ברפורמה המשפטית שאמורים להתקיים מחר. יו"ר ועדת חוקה, סרב.

הערב נשלח מסמך הכנה מאת הייעוץ המשפטי של הוועדה ובו ביקורת נוקבת על הצעת חוק יסוד השפיטה.

מפגינים פרצו הערב לעמדת שידור של חדשות 13 בשכונת נווה יעקב בירושלים ואיימו על הצוות.

בהפגנה בת"א חטף פעיל הימין משה מירון דגל פלסטין והשחית אותו.

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיע הערב לזירת הפיגוע בנווה יעקב בירושלים ביחד עם ח"כ חילי טרופר. השניים הדליקו במקום נר זיכרון.

יו
יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ מדליק יחד עם ח"כ חילי טרופר נר לזכר קורבנות הפיגוע בנווה יעקב, 28 בינואר 2023

מדברי יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "אנחנו אחרי יממה קשה מאוד, בימים כאלה אנחנו צריכים להיות מאוחדים. באתי לכאן הערב כדי להדליק נר לזכר הקורבנות ולהזדהות עם הכאב הגדול. אגבה כל פעולה אחראית של הממשלה נגד הטרור, ואני סומך על מערכת הביטחון. אני חושב שצריך לעשות שני דברים – לפעול בנחישות ובעוצמה ישירות נגד המחבלים וסייעניהם ולהמשיך בפעולות היזומות לסיכול".

גנץ התקבל בקריאות בוז והוצא בליווי שוטרים.

 

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיע הערב לאולפן חדשות 12 ותקף את ההתנהלות של השר לביטחון לאומי בן גביר והמתקפה על היועמ"שית: "זה קשקוש מסוכן ואני עדין. אתה כבר לא צייצן טוויטר, כבר לא שר לענייני מסיבות עיתונאים, הגיע הזמן שהממשלה תבין שהיא הגורם האחראי. בן גביר, אתה השר לביטחון לפנים. הם צריכים לעשות את העבודה שלהם במקום להתלהם. אין ניסים בטרור, זה תפקידה של הממשלה, והיא צריכה לעבוד בזה".

"נכון לצאת ולהפגין בשבת כזו", הוסיף לפיד, "הממשלה צריכה להחליט אם היא רוצה להילחם בטרור או בדמוקרטיה הישראלית. הם צריכים לעצור את החקיקה המטורפת הסו שמכרסמת בחסון הישראלי להעביר את הנושא לידיו של הנשיא שהוא יכין את התוכנית המשפטית ואנחנו ניתן להם גיבוי מלא לכל לחימה בטרור. אני מזכיר שראש הממשלה מתמודד מול שלושה תיקים חמורים, ואני סומך על הרצוג, שהוא משפטן מוכשר, על מנת להקים ועדה נשיאותית שתטפל בשינויים אפשריים במערכת המשפט".

על רקע העימות בין השר לבן גביר ליועצת המשפטית לממשלה, שר החקלאות אבי דיכטר אמר בראיון לחדשות 12 כי "אטימת בתים זה לא הפתרון שמונע טרור".

לדברי ראש השב"כ לשעבר הריסת בתים צעד משמעותי הרבה יותר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.