JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום רביעי, 15 במרץ 2023 | זמן ישראל
הנשיא הציג את מתווה העם: ״אסור להחריב את המדינה״

נתניהו דוחה את מתווה הנשיא: מנציח את המצב הקיים

ראשי הקואליציה: הצעת הנשיא חד צדדית, מוטה ולא מקובלת ● סמוטריץ׳: הנשיא ביצע פנייה חדה שמאלה ומעניק פרס לאלימות ● סער: דחיית המתווה - כשל מנהיגותי וקוצר ראות הסטורי ● לפיד: תגובת הקואליציה היא ביזוי של מוסד הנשיאות ● מובילי המחאה: מעריכים את מאמצי הנשיא למנוע קרע - מחר נמשיך להפגין ● האירוע הביטחוני בצפון: מחבל מלבנון הטמין מטען - וחוסל

בנימין נתניהו לפני עלייתו לטיסה לגרמניה, 15 במרץ 2023 (צילום: חיים צח / לע"מ)
חיים צח / לע"מ
בנימין נתניהו לפני עלייתו לטיסה לגרמניה, 15 במרץ 2023

בוקר טוב! ראש הממשלה בנימין נתניהו מתוכנן לטוס היום לביקור בן שלושה ימים בברלין.

נתניהו ייפגש בגרמניה עם הקנצלר, אולף שולץ, ולפי פרסומים מהימים האחרונים, ידון איתו בקידום העסקה למכירת מערכת ההגנה "חץ 3" הישראלית לגרמניה, קידום שיתופי פעולה בין גרמניה, ישראל ומדינות ערב המתונות והגרעין האיראני.

ההערכה היא ששולץ, שכבר הביע ביקורת על המהפכה המשפטית בישראל, יחזור על הביקורת ואף יחריף אותה בפגישותיו האחרונות.

מארגני המחאה נגד המהפיכה המשפטית מתכננים ללוות את הביקור בהפגנות סוערות, בדרכו לטיסה בארץ ואחר כך בברלין.

הבוקר ב-08:00 פעילי "הדגלים השחורים" יפגינו מול מעון רה"מ ברחוב עזה בירושלים, וינסו לשבש את יציאתו מהמעון לכיוון שדה התעופה.

בשעה 12:30, אלפי רכבים מתוכננים לנסוע בכבישי הגישה המובילים לשדה התעופה ובתוך השדה, במטרה ליצור עומסי תנועה. המארגנים הבהירו כי לא יחסמו את הרכבות, והמליצו לטסים לחו"ל "להגיע לשדה התעופה ברכבת" ולנתניהו: "לחמם כמה מסוקים כדי להגיע לטיסה ולהיערך להפתעות חדשות".

במשטרה נערכים לתוכנית המוחים לבצע שיבושים בנתב"ג. מפקד מחוז מרכז, ניצב אבי ביטון, אמר כי "צירי התנועה בסביבת נתב"ג מוגדרים צירי חירום, וקרא להשאירם פנויים לכוחות הביטחון בכל עת. משטרת ישראל רואה בזכות המחאה אבן יסוד במדינה דמוקרטית. עם זאת, ניסיון לחסום צירים בנתב"ג עלול לעכב הגעתם של כוחות הצלה בחירום ובכך לסכן עשרות אלפי נוספים. המשטרה תאפשר למשתתפי המחאה להפגין (אבל) תוך שמירה על הסדרי התנועה".

המשטרה מתכננת להתחיל באזהרה למפגינים לפינוי הרכב, אחר כך לחלק להם דו"חות בגין הפרעה לתנועה, ואם זה לא יעזור – לגרור את רכביהם לגרירה של  יומיים על חשבונם.  במשטרה מתכוונים לאפשר למפגינים מחאה של נסיעה בציר התנועה המוביל לטרמינל 3, אולם לא תתאפשר שם חסימת כבישים. המשטרה מתגברת את כוחותיה באזור נתב"ג כדי להתמודד עם המחאה.

גם בברלין מצפות לנתניהו הפגנות של ארגון save israeli democracy בהשתתפות אלפים מהקהילה היהודית והישראלית המקומית, שמתכננים "ללוות" אותו בביקורו לכל מקום ולהפגין מול שגרירות ישראל.

קנצלר גרמניה אולף שולץ נושא נאום על הפלישה הרוסית לאוקראינה במהלך ישיבת הפרלמנט של גרמניה, בברלין, 27 בפברואר 2022 (צילום: AP Photo/Michael Sohn)
קנצלר גרמניה אולף שולץ נושא נאום על הפלישה הרוסית לאוקראינה במהלך ישיבת הפרלמנט של גרמניה, בברלין, 27 בפברואר 2022 (צילום: AP Photo/Michael Sohn)

הפגנת ארגוני המחאה נגד המהפכה המשטרית אמש מול בית יו"ר ועדת הכספים ודגל התורה, משה גפני, בבני ברק, והפגנה נגדית של תושבים חרדים, עברה כמעט בלא אלימות, כנראה בזכות קריאתו של גפני להימנע מעימותים. ובכל זאת, לקראת סוף האירוע תקפו המפגינים החרדים עיתונאים ושוטרים.

שגריר רוסיה אנטולי אנטונוב, שזומן אתמול לשיחה במשרד החוץ האמריקאי בעקבות התנגשות מטוס קרב רוסי במל"ט אמריקני מעל הים השחור שהביאה להפלת המל"ט, אמר אחרי הפגישה לסוכנות הידיעות הרוסית RIA: "מוסקבה רואה את התקרית הזאת כפרובוקציה. (ועם זאת) השיחה במחלקת המדינה הייתה קונסטרוקטיבית. מבחינתנו, אנחנו לא רוצים שום עימות בין ארה"ב לרוסיה. אנחנו בעד בניית יחסים פרגמטיים לטובת העם הרוסי והאמריקני".

הים השחור, אילוסטרציה (צילום: AP Photo)
הים השחור, אילוסטרציה (צילום: AP Photo)

ועדת הכנסת תדון הבוקר בהצעת חוק של ח"כים מהקואליציה לתיקון חוק שירות הציבור-מתנות, המיועדת להתיק לחברי כנסת לקבל "תרומה" למימון הליך משפטי או טיפול רפואי, כהכנה לקריאה ראשונה.

ע"פ הצעה החוק, עובדי הציבור ובכלל זה נבחרי הציבור יהיו רשאים לקבל "תרומה" כספית למימון הליכים משפטיים או טיפולים רפואיים הכרחיים.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הצעת החוק מאזנת בין העיקרון המונח בחוק הקיים, לפיו עובד ציבור לא ינצל את מעמדו לקבלה לא ראויה של מתנות, לבין זכותו להליך הוגן ולזכויות יסוד אחרות ככל אדם, כך שעובדת היותו עובד הציבור לא תפגע בו בקבלת סיוע המבוסס על עקרונות יסוד וזכויות אדם בסיסיות".

הצעת החוק, אם תתקבל, תאפשר לראש הממשלה נתניהו לקבל מימון מ"תורמים" להגנתו המשפטית.

WhatsApp Image 2022-05-10 at 9.30.34 AM (צילום: ראובן קסטרו/פול)
(צילום: ראובן קסטרו/פול)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.