סוף השבוע ה-23 של הפגנות נגד המהפכה המשפטית, בכ-150 מוקדים מצומת הגומא ועד אילת.
בין הדוברים בקפלן:
עינת גז, יזמית, מנכ"לית ומייסדת 'פאפאיה גלובל'
גיא רולניק, ממייסדי 'דה מרקר'
אייל נווה, ממובילי 'אחים לנשק'
הנחיה ודברי פתיחה: ד"ר שקמה ברסלר
ד"ר ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל שותף של עמותת 'יוזמות אברהם', יפתח את ההפגנה בהתייחסות לאזלת ידה של הממשלה במיגור מקרי הרצח, האלימות והפשיעה בחברה הערבית.
רחובות עכשיו (רובי יהב) pic.twitter.com/b7SphiC3ti
— Ben Caspit בן כספית (@BenCaspit) June 10, 2023
כמו גם רס"ן (מיל') נעה כפרי, נווטת קרב וסרן (מיל') רוי גורדון שהשתתפו השבוע במחאות בארה"ב.
ממובילי המחאה נמסר: "ברור לכולם שפניה של ממשלת ישראל להפיכה משטרית שתהרוס את הצבא, הכלכלה ואת ערכי הציונות. מול המזימה הזאת יתייצבו גם השבוע מאות אלפים שיתנגדו בכל כוחם להרס מדינת ישראל לפנינו סכנה ברורה ומיידית. אם הממשלה תבצע השתלטות עוינת על הוועדה לבחירת שופטים היא תופתע מעוצמת התגובה. רק מאבק נחוש ובלתי מתפשר ימנע מינוי שופטים שפוטים ויעצור את הממשלה מלקדם את חוקי הדיקטטורה.חובה לצאת במוצ"ש ולהתנגד!"
הבוקר נמסר מהמשטרה כי באירוע אלימות בחווה חקלאית בין אופקים לבסיס חצרים סמוך לעיר אופקים נפצע אנוש תושב הפזורה הבדואית, וגורמי רפואה שהגיעו למקום קבעו את מותו.
על פי החשד הראשוני עולה כי הרקע לאירוע הינו ניסיון של הקורבן ביחד נוספים, לבצע גניבה חקלאית של כלי עבודה הנמצאים במקום.
בעקבות ההודעה על הרצח של הצעיר בנגב, יוזמות אברהם מעדכנת: 100 ערבים קיפחו את חייהם בשנת 2023 בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה, מהם 93 אזרחים, 7 שאינם אזרחים.
בתקופה המקבילה אשתקד היו 35 קורבנות.
88 מהקורבנות נורו למוות
46 מהקורבנות היו בני פחות מ-30
7 נשים
1 נפצע בשנת 2022 ומת השנה, 1 נורה מירי שוטרים.
ח"כ ביטן אמר היום בשבתרבות: "יש לחצים פנימיים שלוין יוצר. הוא התחזק מאוד בליכוד ובמסגרת המשא ומתן הקואליציוני, כשהוא קיבל חופש פעולה, הוא אפשר לשותפים קואליציה לקבל הרבה מאוד דברים – אז הם חייבים לו. גם בתוך הסיעה יש הרבה אנשים שחייבים לו מינויים לשרות ובמסגרת החוק נורווגי. הוא התחזק". עם זאת ביטן ציין: "ברגע שנתניהו יקבל החלטה לא יעזור ליריב לוין כלום. אני מצפה ממנו לקבל את ההחלטה שהוא משהה את הרפורמה, במיוחד לגבי דברים שאין עליהם הסכמות – ולגבי מה שיש הסכמות צריך להתקדם הלאה. לפיד וגנץ צריכים להבין שהם צריכים להקל על נתניהו, יש עליו לחצים גדולים".
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אישר כי אוקראינה החלה את מתקפת הנגד מול צבא רוסיה. זלנסקי סירב לפרט בנוגע לשלב שבו המתקפה נמצאת.
לאחר שלא הגישה מועמדות מול קארין אלהרר לוועדה לבחירת שופטים, ח"כ פנינה תמנו-שטה אמרה בריאיון לפגוש את העיתונות "הקמפיין שהיה על הראש שלי היה מכוער, ידעו שאם שאני אתמודד אני אנצח בבחירות האלו".
תמנו-שטה ציינה שטוב שגנץ עצר את "הדם הרע" באופוזיציה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו