JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שבת, 24 ביוני 2023 | זמן ישראל
הסוף למרד של כוח וגנר ברוסיה

הקרמלין: סוכם עם פריגוז'ין שהתיק הפלילי נגדו ייסגר ושהוא יעבור להתגורר בבלארוס

משרד החוץ קרא לישראלים שברוסיה לשקול את חיוניות נוכחותם במדינה ● הרמטכ"ל, ראש שב"כ והמפכ"ל: תקיפות הישראלים בשטחים הן "טרור לאומני" ● סנגורי נתניהו ואלוביץ': "עוד בטרם ניתן היה לקיים דיון רציני בפניית בית המשפט תודרכה התקשורת שמנוי וגמור עם התביעה להמשיך עם אישום השוחד כאילו לא אירע דבר" ● העבודות להקמת הטורבינות לא יתחדשו עד חג הקורבן

  • ראש כוח וגנר יבגני פריגוז'ין בווידאו שבו הוא יוצא נגד שר ההגנה של רוסיה סרגיי שויגו ומאשים אותו בפגיעה בחיילי הצבא הרוסי, 4 במאי 2023 (צילום: Pool Photo/Wagner Group/Alamy)
    Pool Photo/Wagner Group/Alamy
  • נשיא רוסיה רוסיה ולדימיר פוטין בהצהרה לאומה בעקבות המרד של כוח וגנר, 24 ביוני 2023 (צילום: Russian Presidential Press Service via AP)
    Russian Presidential Press Service via AP
  • ארכיון: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לצד מפקד כוח וגנר יבגני פריגוז'ין, 2010 (צילום: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
    Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
  • אזרחים רוסיים תקועים לאורך הכביש המהיר החסום באזור רוסטוב, רוסיה, 24 ביוני 2023 (צילום: Ministry of Emergency Situations press service via AP)
    Ministry of Emergency Situations press service via AP

המרד של כוח וגנר: מפקד "קבוצת וגנר" יבגני פריגוז'ין טען אמש (שישי) כי מאות חיילים מהכוח נהרגו במתקפת טילים של צבא רוסיה. בעקבות כך, פריגוז'ין איים לנקום בדרג הפיקוד הבכיר של צבא רוסיה והחל במה שיכונה שעות לאחר מכן כ"מרד".

הלילה הודיע שירות הביטחון הפדרלי הרוסי על פתיחת חקירה פלילית נגד פריגוז'ין בחשד להמרדה. במקביל, הרשויות במוסקבה הודיעו על הגברת הכוננות בבירה.

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הבוקר (שבת) פריגוז'ין הודיע כי הקבוצה השתלטה על כל המתקנים הצבאיים בעיר רוסטוב – כולל על שדה התעופה.  חילופי יריות בין חיילי כוח וגנר לצבא הרוסי נשמעו באזור הכביש המהיר מרוסטוב לעיר וורונז' שבדרום־מערב רוסיה.

פריגוז'ין הודיע כי ימשיך עד למוסקבה ו"ישמיד כל איש העומד בדרכו", אלא אם כן שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו ורמטכ"ל צבא רוסיה ולרי גרסימוב יגיע לשוחח איתו.

כחלק מהפלישה הרוסית לאוקראינה ובשל המחסור בחיילים, פריגוז'ין גייס מתנדבים לכוח שבראשותו, בין השאר, גם אלפי אסירים, שקיבלו הבטחה לחנינה תמורת שירות של כחצי שנה, בהסכמת הקרמלין.

פריגוז'ין הודיע כי ימשיך עד למוסקבה ו"ישמיד כל איש העומד בדרכו", אלא אם כן שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו ורמטכ"ל צבא רוסיה ולרי גרסימוב יגיע לשוחח איתו

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, המועצה ללוחמה בטרור של רוסיה פתחה במבצע נרחב באזור מוסקבה וסביבתה בעקבות האיום של מפקד כוח וגנר לנקום באנשי הצבא הבכירים.

בתוך כך, משרד ההגנה הרוסי קרא לאנשי כוח וגנר בהודעה מיוחדת שפרסם לציית לחוק ולסרב למרד. בהודעה צוין, בין היתר, כי אנשי המיליציה שיפנו לנציגי החוק ורשויות האכיפה יזכו להגנה.

מפקד כוח וגנר, המיליציה הרוסית הפועלת במלחמת אוקראינה, ייבגני פריגוזין, 5 למאי 2023 (צילום: AP Photo, file)
מפקד כוח וגנר, המיליציה הרוסית הפועלת במלחמת אוקראינה, ייבגני פריגוזין, 5 למאי 2023 (צילום: AP Photo, file)

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, מקור ביטחוני ברוסיה אמר כי כוח וגנר השתלט על כל אתרי הצבא בעיר וורונז', כ־500 קילומטרים בלבד מדרום למוסקבה. מוקדם יותר אמר מפקד הכוח יבגני פריגוז'ין כי אנשיו השתלטו על כל אתרי הצבא בעיר רוסטוב על הדון.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין פנה הבוקר לאומה והצהיר כי המדינה מתמודדת עם מרד ש"כל השותפים בו הם בוגדים". הוא השווה את המרד למהפכת אוקטובר והודה כי המצב בעיר רוסטוב "מורכב".

"האינטריגות ב־1917 הסתיימו בטלטלה ענקית – הרס הצבא ופירוק המדינה, אובדן של טריטוריות ענקיות, ובטרגדיה של מלחמת אזרחים". עוד הוסיף פוטין: "לא ניתן יד למלחמת אזרחים, נגן על עמנו מבגידה. כל השותפים למרד ייענשו בחומרה. מדובר בדקירה בגב – והתגובה תהיה חריפה".

המרד של כוח וגנר: במשרד ההגנה הבריטי העריכו כי השעות הקרובות יהיו קריטיות עבור המשבר ברוסיה. "בשעות הקרובות, נאמנותם של הכוחות הרוסיים – ובמיוחד של המשמר הלאומי – תקבע את מהלך המשבר. המשבר הנוכחי הוא גם הגדול ביותר ברוסיה של ימינו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.