JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום רביעי, 13 בספטמבר 2023 | זמן ישראל
״בסיס להבנות אשר ישמרו על ישראל ברוח מגילת העצמאות״

הרצוג: יש הצעה שיכולה לסיים את המשבר ומקובלת על הצדדים

לוין לבג״ץ: יש מו״מ לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים - לא נחוקק חד צדדית ● לפיד: לוין משקר לבית המשפט, סיכל את כל המגעים עד כה ● לאחר פגישה עם סמוטריץ׳, נתניהו הנחה את המל״ל להעביר לקבינט את כל הסיכומים עם הרשות של הממשלה הקודמת ״כדי לוודא שמדיניות הממשלה הנוכחית מיושמת״ ● בג״ץ לא מתערב בחלוקת תלושי המזון לנזקקים ל-2023

הנשיא יצחק הרצוג נואם בעצרת חטיבה 14 לרגל 50 שנה למלחמת יום הכיפורים, 13 בספטמבר 2023 (צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ)
עמוס בן גרשום/ לע״מ
הנשיא יצחק הרצוג נואם בעצרת חטיבה 14 לרגל 50 שנה למלחמת יום הכיפורים, 13 בספטמבר 2023

בג"ץ ידון הבוקר (רביעי) בעתירות של התנועה לאיכות השלטון ושל חִדו"ש נגד התוכנית של משרד הפנים לחלוקת תלושי מזון. הדיון ייערך בהרכב של שלושה שופטים, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, והשופטים דפנה ברק-ארז ויעל וילנר.

ביום חמישי האחרון שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין הוציא צו ביניים המקפיא את חלוקת תווי המזון, כדי שלא לייתר את העתירות נגד המיזם. שטיין הוסיף שאין בכך כדי להביע עמדה לגבי העתירות עצמן.

קנדה, אוסטרליה ומדינות באיחוד האירופי פנו בשבועות האחרונים למשרד החוץ בבקשה לאפשר לפלסטינים הנושאים באזרחויותיהן להיכנס לישראל ללא הגבלות, בדומה לפלסטינים בעלי אזרחות אמריקאית – כך דיווחה הבוקר (רביעי) שירית אביטן כהן ב"ישראל היום". משרד החוץ השיב שהבקשה "לא באה בחשבון".

אחד משני הפצועים, שנפגעו אמש (שלישי) בפיגוע הירי שאירע ליד חווארה, שוחרר מבית החולים בילינסון לביתו. מצבו של הפצוע השני – בינוני.

הרכב שנפגע מירי ליד חווארה, 12 בספטמבר 2023 (צילום: מגן דוד אדום)
הרכב שנפגע מירי ליד חווארה, 12 בספטמבר 2023 (צילום: מגן דוד אדום)

המשטרה נמנעת מזה תשעה חודשים ממתן דוח תעבורה לשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שתועד נוסע כשאיננו חגור בחגורת בטיחות – כך דיווח הבוקר (רביעי) יהושע (ג'וש) בריינר ב"הארץ". במשטרה נמנעו מזה עשרה ימים מלמסור תגובה בנושא.

המפכ"ל יעקב שבתאי, שהסוגיה הגיעה לשולחנו, סבר שיש לתת לבן גביר דוח. הקנס על אי חגירה של חגורת בטיחות הוא 250 שקלים ורישום של ארבע נקודות. בן גביר הורשע ב-78 עבירות תעבורה ורישיון הנהיגה שלו נשלל בעבר.

עורך הדין אילן בומבך, המייצג את הממשלה באופן פרטי בעתירות לבג"ץ נגד ביטול עילת הסבירות, התראיין הבוקר ברדיו 103fm וניסה להסביר את התבטאותו אתמול בביהמ"ש נגד מגילת העצמאות שעוררה סערה.

בומבך אמר: "אין כוונה כמובן להתערב בהכרזת העצמאות. אני הדגשתי שוב ושוב שממשלת ישראל רואה את הכרזת העצמאות כמסמך חשוב, מכונן, מרתק.

"אבל עדיין מבחינה משפטית, אין לו ערך משפטי במובן הזה שאם חוק סותר במפורש את ערכי הכרזת העצמאות, מה יגבר? התשובה היא שהחוק". בומבך שאל: "איזה ערכים (משפטיים) יש בהכרזת העצמאות? מה הערכים?".

עו"ד אילן בומבך בבית המשפט העליון, בדיון על ביטול סעיף הסבירות, 12 בספטמבר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
עו"ד אילן בומבך בבית המשפט העליון, בדיון על ביטול סעיף הסבירות, 12 בספטמבר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.