JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שבת, 23 בספטמבר 2023 | זמן ישראל
מסתמן כי בנובמבר כבר יוכלו ישראלים להכנס למדינה לאחר תשלום והרשמה

דיווח: ארה״ב תודיע השבוע כי הישראלים פטורים מוויזה

דיווח: נתניהו לוחץ על חברי הוועדה לאנרגיה אטומית לתמוך בהעשרת אורניום על אדמת סעודיה. בלשכת רה״מ מכחישים ● משרד החוץ בירך את סעודיה לרגל היום הלאומי של הממלכה ● אוחנה בביקורת על לוין: היה ראוי שישתף את הקואליציה בתוכניתו ● פלסטינים התפרעו בגבול הרצועה, צה״ל תקף בתגובה ● על פי מטה המחאה, כ-125 אלף הפגינו הערב בת״א נגד המהפכה המשפטית

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן במהלך פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בניו יורק, 20 בספטמבר 2023 (צילום: AP Photo/Susan Walsh)
AP Photo/Susan Walsh
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן במהלך פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בניו יורק, 20 בספטמבר 2023

שבוע 38 להפגות נגד המהפכה המשפטית. ממטה המחאה נמסר: "עם תום מסע השקרים של נתניהו בארה"ב, בהם כינה את יהדות ארהב משתפי פעולה עם המשטר האיראני, נתניהו חשף שהוא מתכוון להמשיך עם הליבה של ההפיכה המשטרית – השתלטות עויינת על הועדה לבחירת שופטים.

מפגינים ברחובות נושאים שלט "חטאתם לפנינו", בצעדת מחאה נגד המהפכה המשפטית, 23 בספטמבר 2023 (צילום: רובי יהב)
מפגינים ברחובות נושאים שלט "חטאתם לפנינו", בצעדת מחאה נגד המהפכה המשפטית, 23 בספטמבר 2023 (צילום: רובי יהב)

"לא נאפשר לנתניהו להפוך את ישראל לדיקטטורה משיחית מסוכנת ולגרור אותנו למשבר חוקתי. המחאה תתגבר בשבועות הקרובים עד חזרת הכנסת ושם נחסום את ההפיכה. אין מחילה למי שהרסו כל חלקה טובה ומנסים להפוך את ישראל לדיקטטורה."

לגבי ההפגנה המרכזית נמסר:

 

נמשכת ההתגייסות של אמני ישראל למאבק למען הדמוקרטיה.
לאחר שבשבועות האחרונים הופיעו בהפגנות נגד ההפיכה המשטרית שלום חנוך, עברי לידר, יהודית רביץ, נטע ברזילי, אפרת גוש ועדן אלנה, מודיעים  ב'כוח קפלן' כי הזמרת רונה קינן תופיע הערב בהפגנה המרכזית בכיכר הדמוקרטיה בתל אביב.

ב 'כוח קפלן' קוראים למגזר העסקי, לראשי רשויות ולציבור בכלל, לחזק ולתמוך באמנים המשמיעים קול נגד הניסיון של ממשלת החורבן להפוך את ישראל לדיקטטורה.

זהו השבוע ה 38 בו מתקיימת ההפגנה נגד ההפיכה המשטרית, ו'בכוח קפלן' מציינים כי ההפגנה הערב, לקראת יום הכיפורים, תהיה תחת הכותרת 'אין מחילה לדיקטטורה'.

בהפגנה ינאמו:
האלוף במיל' נועם תיבון, ד"ר מירב אהרון גוטמן, הרב ירמי סטביסקי ונציגי המשפחות השכולות של מלחמת יום הכיפורים רות ברזילי ועוזי צוובנר.
את ההפגנה תוביל פרופ' שקמה ברסלר.

ההפגנה תחל כמדי שבוע בשעה 20:00, שירת התקווה ונאומים בסביבות 20:30.

ב-ynet מדווחים כי אחר הצהריים שוב התפרעו עשרות פלסטינים בגבול רצועת עזה, והבעירו צמיגים במעבר קרני הישן שנמצא ליד נחל עוז.

הפלסטינים פרסמו ברשתות תיעוד של הפרחת בלוני תבערה לעבר העוטף.

בהארץ מדווחים כי עשרות דייגים מרצועת עזה השתתפו במשט מחאה, בקריאה להסרת המצור ופתיחת הים.

כוח צה"ל השליך רימוני הלם לעבר טרקטור לבנוני שחצה בכמה מטרים את קו הגבול בהר דב.

ח"כ טלי גוטליב מודיעה כי היא תתנגד לכל ויתור טריטוריאלי וגירעון סעודיה.

ח"כ נעמה לזימי אמרה היום בריאיון לרשת ב' לגבי תמיכה בהסכם עם סעודיה: "האינטרס של המדינה תמיד יעמוד לפני האינטרס שלנו כאופוזיציה". בנוסף, אמרה כי נתניהו "חבר לימין סהרורי. שותפיו הם בעלי חזון משיחי, ואפילו הליכוד היא כבר לא תנועה ליברלית".

בטור בניו יורק טיימס כותב העיתונאי הבכיר תומאס פרידמן אודות יתרונות הגיל והניסיון של נשיא ארה"ב ביידן על רקע הפגישה עם נתניהו בעצרת האו"ם.

ביידן, כך פרידמן, לא נזף בנתניהו בפגישה ביניהם וכך ניטרל את מתקפות הרפובליקאים עליו על היחס הקשה לישראל, ומצד שני העביר לנתניהו מסר לפיו שניהם רוצים את העסקה שתנרמל את היחסים בין ישראל וסעודיה, ולפיכך על נתניהו לרסן את ההתנחלויות, לשפר את חיי הפלסטינים ולקדם את הרשות הפלסטינית, וזו דרך שבסופו של דבר תפרק את הקואליציה הקיצונית של נתניהו.

לדברי פרידמן "זה היה כיתת אמן כיצד נשיא ארה"ב מטיל החלטה גורלית למנהיג ישראלי – כזו שמציבה בפני אותו מנהיג ישראלי את האתגר המייסר ביותר בקריירה הפוליטית שלו. כלומר: או לפוצץ את הקבינט הקיצוני שבנית כדי להרחיק את עצמך מהכלא ולהחליף אותו בקואליציה של אחדות לאומית – או לפוצץ את הסיכוי לשלום עם סעודיה, מה שעלול לסלול את הדרך לקבלה של ישראל העולם המוסלמי".

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, 20 בספטמבר 2023 (צילום: אבי אוחיון / לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, 20 בספטמבר 2023 (צילום: אבי אוחיון / לע"מ)

על רקע הקמפיין לשחרורו של עמירם בן אוליאל רוצח משפחת דוואבשה אמר היום חוסיין דוואבשה, אב האם המנוחה, לישראל היום כי הוא מצפה מנתניהו לעצור את "מסע ההסתה", וציין כי "כל מי שתומך ברוצח עמירם בן אוליאל הוא שותף לפשע, ומעודד טרור נגד פלסטינים".

"חברי הכנסת והאנשים מהימין שתומכים בו מורלית, כספית או בכל צורה אחרת ושרוצים להקל בעונשו ובתנאיו בכלא, הם עצמם עמירם בן אוליאל. צריך להפסיק את זה כדי למנוע את הרצח הבא", הוסיף הסב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.