JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שישי, 20 באוקטובר 2023 | זמן ישראל
היום ה־14 ללחימה

שתי החטופות ששוחררו משבי חמאס נמצאות בישראל

המשוחררות הן יהודית רענן, בת 59, ובתה נטלי, בת 17, תושבות שיקגו, שנחטפו בעת ביקור בקיבוץ נחל עוז ● דיווח: ארצות הברית ומדינות באירופה לוחצות על ישראל לדחות את הכניסה הקרקעית כדי לאפשר זמן נוסף למשא ומתן על שחרור החטופים ● חייל נפצע באורח קשה בגבול לבנון; צה"ל הרג את המחבל שפגע בו ● ביידן ביקש מהקונגרס לאשר העברת סיוע בסך 14 מיליארד דולר לישראל

יהודית טאי רענן ונטלי שושנה רענן לאחר המעבר מרצועת עזה לידי הכוחות הישראלים, עם גל הירש ביניהן, 20 באוקטובר 2023
יהודית טאי רענן ונטלי שושנה רענן לאחר המעבר מרצועת עזה לידי הכוחות הישראלים, עם גל הירש ביניהן, 20 באוקטובר 2023

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר הלילה בנאום מהחדר הסגלגל כי הוא יעביר לקונגרס בקשה לאישור חבילת סיוע, שאותה הוא מתאר כ"התחייבות חסרת תקדים" לביטחונה של ישראל. שווי הסיוע צפוי להגיע ל-14 מיליארד דולר.

ביידן אמר כי חבילת הסיוע "חייבת להבטיח שלישראל יהיה את כל מה שהיא צריכה כדי להגן על אנשיה, היום ובכל זמן בעתיד". וכי מיליארדי הדולרים אמורים "לחדד את היתרון האיכותי הצבאי של ישראל, שלו אנו מחויבים. "אנחנו הולכים להבטיח שמערכת כיפת ברזל תמשיך להגן על השמים מעל ישראל. אנחנו הולכים להבטיח ששחקנים אזוריים עוינים אחרים ידעו שישראל חזקה מתמיד ונמנע מהעימות הזה מלהתרחב", הוסיף.

הפנטגון כבר הודיע כי ארה"ב החלה לספק מיירטים של כיפת ברזל לישראל, וכי היא תספק כלי נשק נוספים בימים הקרובים.

ביידן אמר כי הוא הביא את ישראל ומצרים להסכים על העברת סיוע הומניטרי לרצועת עזה.

הנשיא ציין כי "הטרוריסטים של חמאס אינם מפחיתים מזכותם של הפלסטינים לכבוד ולהגדרה עצמית. אנחנו לא יכולים לוותר על השלום. אנחנו לא יכולים לוותר על פתרון שתי המדינות".

"חמאס לא מייצג את הפלסטינים, כל מטרתו היא להשמיד את ישראל, נעשה מה שצריך כדי שישראל תוכל להגן על עצמה עכשיו ובעתיד, כבר מחר אבקש מהקונגרס סיוע מיוחד עבור ישראל. אני וראש הממשלה נתניהו שוחחנו על הצורך להילחם בהתאם לחוק הבין לאומי. מבקש מהקונגרס לתמוך בישראל ואוקראינה, זה ישתלם לנו".

שני בתי הקונגרס יצטרכו לאשר את הבקשה של הנשיא להעביר סיוע ביטחוני.בבית הנבחרים אין כרגע יו"ר מכהן – עובדה שעשויה לשבש את תהליך האישור.

בסקר מעריב שפורסם הבוקר מקבלות מפלגות הקואליציה 43 מנדטים מול 77 לאופוזיציה יחד עם המפלגות הערביות. הליכוד על 18 מנדטים מול 40 למחנה הממלכתי. העבודה ובל"ד לא עוברות את אחוז החסימה.

על פי הסקר, כ-80% מהישראלים חושבים שנתניהו צריך לקבל אחריות על האירועים בעוטף. 69% ממצביעי הליכוד חושבים כך.

48% מהנשאלים סבורים שגנץ מתאים להיות ראש הממשלה מול 28% שנתניהו. 24% לא יודעים.

בעקבות ההודעה על רצח מגיד סואעד בשפרעם, עמותת יוזמות אברהם מעדכנת:

205 ערבים קיפחו את חייהם בשנת 2023 בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה, מהם 196 אזרחים, 9 שאינם אזרחים

בתקופה המקבילה אשתקד היו 92 קורבנות.

מטוסי קרב וכוחות זרוע הים חיסלו בתוך מפקדה מבצעית את ממדוח שעלאביה, פעיל בכוח המיוחד של הזרוע הימית של ארגון הטרור חמאס, שפעל לביצוע פיגועים דרך הים.

רשות החירום הלאומית (רח"ל) במשרד הביטחון וצה"ל מודיעים על הפעלת תכנית להתפנות תושבי קרית שמונה לבתי הארחה במימון המדינה.

הפעלת התכנית אושרה ע"י שר הביטחון, יואב גלנט. פיקוד הצפון עדכן לפני זמן קצר את ראש העיר בהחלטה. התכנית תנוהל ע"י הרשות המקומית, משרד התיירות ורח"ל במשרד הביטחון.

ב-N12 מדווחים כיעיריית קריית שמונה פנתה לרשת מלונות בבקשה להתכונן לקליטת 600 תושבים מהעיר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.