בדוח השנתי של סוכנויות המודיעין האמריקאיות שפורסם הלילה מוערך כי ישראל תיאלץ להמשיך להילחם בחמאס גם בשנים הבאות והצבא יתקשה בהרס המערכת התת-קרקעית שבנה חמאס, מה שיאפשר למחבלים להתחבא ולהתעמת עם הכוחות.
עוד נכתב כי "ישראל תעמוד בפני לחץ בינלאומי גובר בגלל המצב ההומניטרי החמור ברצועת עזה".
מבחינה פוליטית, חוזים הכותבים כי "מעמדו של נתניהו כמנהיג, כמו גם של הקואליציה השלטת של מפלגות ימין קיצוניות וחרדיות שמנהלת מדיניות נוקשה בנושאים פלסטיניים וביטחוניים, עלולים להיות בסכנה", ומוסיפים כי "חוסר האמון ביכולתו של נתניהו לשלוט העמיק והתרחב בציבור מהרמות הגבוהות שבהן היה ממילא עוד לפני המלחמה, ואנו מצפים להפגנות גדולות הדורשות את התפטרותו ובחירות חדשות. שממשלה אחרת ומתונה יותר היא אפשרות ריאלית".
עוד נכתב: איראן לא ארגנה את מתקפת 7 באוקטובר ולא היה לה מידע מוקדם בנושא", וכי "חזבאללה מנסה להימנע ממלחמה כוללת שתחריב את הארגון ואת לבנון. המנהיגות של חיזבאללה, עם זאת, תשקול מגוון אפשרויות תגמול בהתאם לפעולות ישראל בלבנון בשנה הקרובה. הארגון ימשיך לפתח את יכולות הטרור העולמיות שלו וימשיך לנהל פעולות פרובוקטיביות כמו שיגורי רקטות לעבר ישראל".
דוח הערכת האיומים העולמיים של קהילת המודיעין האמריקאית הוא סיכום לא מסווג של האיומים הנוכחיים על הביטחון הלאומי של ארה"ב, והוא כולל איומי סייבר, טרור, נשק להשמדה המונית, פשע, סוגיות סביבתיות וכלכליות.
עלי א-זיאדנה, שאחיו יוסף ואחיינו חמזה מוחזקים בשבי ברצועת עזה, התעמת בתום הדיון במועצת הביטחון של האו"ם עם נציג הרשות הפלסטינית במועצת הביטחון.
הנציג הפלסטיני: תזכור את אחיך העזתים שנהרגו בעזה. אל תיתן להם (למשלחת הישראלית) להשתמש בך. תזכור את ההרס וההורגים בעזה.
א-זיאדנה: מה אשמים אחיי שנחטפו לפני ה-7.10? ידעו שהם מוסלמים וחטפו אותם בכל זאת.
— Suleiman Maswadeh סולימאן מסוודה (@SuleimanMas1) March 11, 2024
מטוסי קרב תקפו הלילה שני מתחמים של חזבאללה במרחב הבקעא שבעומק לבנון. המתחמים משויכים לכוח האווירי של חזבאללה שתכנן והוציא לפועל מתווים שונים אל עבר שטח מדינת ישראל. התקיפות בוצעו בתגובה להפעלת כלי טיס של חיזבאללה לעבר רמת הגולן במהלך הימים האחרונים.
כ-70 שיגורים הבוקר לאזור רמת הגולן ואצבע הגליל, לא דווח על נפגעים. לאחר הערכת מצב בצה"ל: הלימודים ביישובי הגולן מתקיימים כרגיל. באל ג'זירה מדווחים כי נורו 30 רקטות אל עבר מוצבים של צה"ל.
ברויטרס מדווחים כי ארה"ב ובריטניה ביצעו תקיפה אווירית בערי נמל במערב תימן, ולפחות 11 נהרגו ו-14 נפצעו. על פי הודעת פיקוד המרכז של ארה"ב, בוצעו אתמול בסך הכול 6 תקיפות, ובהן הושמדו ספינה תת-ימית בלתי מאוישת ו-18 טילים נגד ספינות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו