JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דן פרי: הבוחרים מעוצבנים בכל העולם. ומה עם ישראל? | זמן ישראל

הבוחרים מעוצבנים בכל העולם. ומה עם ישראל?

מארין לה פן מנהיגת הימין הקיצוני עם המועמד המוביל לבחירות האיחוד האירופי, ג'ורדן ברדלה, 2 ביוני 2024 (צילום: AP Photo/Thomas Padilla)
AP Photo/Thomas Padilla
מארין לה פן מנהיגת הימין הקיצוני עם המועמד המוביל לבחירות האיחוד האירופי, ג'ורדן ברדלה, 2 ביוני 2024

יותר ממחצית אוכלוסיית העולם הבוגרת תוזמן להשתתף בבחירות במדינות ברחבי העולם השנה. התוצאות עד כה מעידות על חוסר שביעות רצון.

באיחוד האירופי, המצביעים זעזעו את האליטות לפני כמה ימים כשחיזקו מאוד מפלגות ימין קיצוני במדינות מפתח בבחירות בסוף השבוע הקודם לפרלמנט האירופי (ששולט בתקציבים ניכרים ובמוסדות האיחוד השונים).

באיחוד האירופי, המצביעים זעזעו את האליטות לפני כמה ימים כשחיזקו מאוד מפלגות ימין קיצוני במדינות מפתח בבחירות בסופ"ש הקודם לפרלמנט האירופי (ששולט בתקציבים ניכרים ובמוסדות האיחוד השונים)

התופעה הייתה חדה במיוחד בצרפת ובגרמניה, המדינות הגדולות באיחוד, וזה גרם לנשיא צרפת עמנואל מקרון – במעשה אנטי-ביביסטי מובהק – להכריז על בחירות מיידיות לפרלמנט ובזאת למעשה להפיל את הממשלה. כך שמפלגתה של מרין לה פן, שזכתה בקלות בחלק הצרפתי של ההצבעה באיחוד האירופי, עשויה בעוד כמה שבועות לשלוט גם בממשלת צרפת עצמה.

בהודו, הדמוקרטיה הגדולה בעולם, הבוחרים שללו שבוע לפני כן מה-BJP  של ראש הממשלה נרנדרה מודי את הרוב הפרלמנטרי בו זכתה ב-2014 וב-2019, והוא יהיה חייב לחפש שותפים קואליציוניים.

זה הגיע ימים ספורים לאחר שהמצביעים בדרום אפריקה נקמו בקונגרס הלאומי האפריקאי (ANC), מפלגתו של נלסון מנדלה הנערץ, ששלטה ללא הפסקה במשך 30 השנים מאז נפילת האפרטהייד. למרות שה-ANC, כמו מודי, כנראה תקים קואליציה, אובדן הרוב בפעם הראשונה הוא ציון דרך.

זה מגיע גם שלושה שבועות לפני שמצביעי בריטניה כנראה יזרקו לכל הרוחות את השמרנים השולטים מאז 2010: הסקרים מצביעים על הפרש של 20 אחוז ויותר ללייבור.

נראה שמדובר במצב רוח אוניברסלי. אולי המציאות הדיגיטלית מזרימה לכולנו יותר מדי מידע מעצבן, שמתחבר לנטייתם הטבעית של בני אדם לרטון. אולי העניין הוא שאנשים במערב חוששים מהידרדרות כלכלית, או שלאנשים בעולם המתפתח נמאס לחכות לתורם. אולי זה קשור במלחמת התרבות בין ליברלים ללאומנים שמשתוללת, כך נדמה, בכל פינה על פני כדור הארץ.

נראה שמדובר במצב רוח אוניברסלי. אולי המציאות הדיגיטלית מזרימה לכולנו יותר מדי מידע מעצבן. אולי אנשים במערב חוששים מהידרדרות כלכלית. אולי זה קשור במלחמת התרבות בין ליברלים ללאומנים

עם זאת, כמובן, כל מקרה הוא נבדל – חברות שונות בתכלית, ברמות שונות של פיתוח כלכלי, עם נסיבות ושחקנים שונים.

במקרה של מודי, הבחירות היו מסר אישי ברור למנהיג שלוקח את המדינה לכיוון אוטוקרטי, ומרכז יותר כוח מתמיד ברשות המבצעת במדינה של 1.4 מיליארד בני אדם. הוא כריזמטי אך מקטב, והוא הסתכן בכך שהוא דוחף  לאומנות הינדית הגורמת לניכור של כ-20% מהאוכלוסייה.

בדרום אפריקה, 25 שנה לאחר שמנדלה פרש, מדובר בשחיקה על רקע השחיתות, הבינוניות וחוסר היכולת של ממשיכי דרכו. המדינה לא מנוהלת בצורה נוראית, אבל גם רחוקה מלהיות מנוהלת טוב, והמפלגה נמצאת בשלטון זמן רב מדי.

בבריטניה, השמרנים הביאו צנע מיותר, ירידה תלולה ברמת החיים, יציאה אסונית מהאיחוד האירופי ומצעד של מנהיגים מופרכים להפליא.

באיחוד האירופי ובמיוחד בצרפת, עליית הימין הקיצוני קשורה בבירור לדאגה מרכזית ועיקרית: הגירה מסיבית, בעיקר מהמזרח התיכון ומאפריקה. ההגירה שינתה ערי בירה בכל רחבי היבשת ועוררה איבה רבה בין האליטות שתמכו ב"רב תרבותיות" לבין רוב האוכלוסייה הוותיקה שנוטה להתנגד לשינויים.

האיחוד האירופי הוא באופן כללי פרויקט של האליטות. הקמתו עזרה למנוע מלחמות ויצרה כלכלה מאוחדת, יעילה יותר וענקית. אולם בעשורים האחרונים, כשהוסרו כל ההגבלות על תנועת סחורות ואנשים, הציבור במדינות העשירות החל לחשוש לאופיין הלאומי.

האיחוד האירופי הוא באופן כללי פרויקט של האליטות. הקמתו עזרה למנוע מלחמות ויצרה כלכלה יעילה וענקית. אך כשהוסרו ההגבלות על תנועת סחורות ואנשים, הציבור במדינות העשירות החל לחשוש לאופיין הלאומי

הדבר הגיעה לרתיחה ממשית לאחר הגל הגדול שבא בעקבות הכאוס של האביב הערבי. פיגועי טרור אסלאמיים בבלגיה, ספרד, צרפת, גרמניה ובמקומות אחרים תרמו לבהלה – והבעיה היא חמורה במיוחד בצרפת: הערכות רשמיות קובעות שמהגרים מהווים עשירית מהאוכלוסייה, אבל הציבור (לא רק תומכי לה פן) משוכנע שמדובר בכפול מכך.

הנרטיב ה"מקובל" טוען זה מכבר, שמדינות כמו גרמניה, צרפת ואיטליה ייהנו מהגירה כי כוח העבודה שלהן הולך ומתמעט והמהגרים חרוצים. המבקרים טוענים כי השכר של כולם יירד, מקומיים יאבדו פרנסה, ואי השוויון הכלכלי יתפשט, ואיתו תלות בשרותי רווחה ועומס על שירותים חברתיים.

אבל בעיקר מדובר בחשש פוליטי-תרבותי – מכך שמהגרים בלתי-ליברלים לא יאמצו ערכים אירופיים-כביכול. ככל שיותר מכנים את החוששים מכך גזענים, כך הם נוהרים יותר אל לה פן ודומיה. זו הסיבה שבגללה בחודש שעבר הולנד הקימה קואליציה שנשלטת על ידי שונא המהגרים חירט וילדרס.

הדבר קורה בדיוק כך גם בארה"ב: החששות מהגירה מאמריקה הלטינית הם אמיתיים ונפיצים. הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מזמן מבין ורוכב על זה, ולאחרונה גם הנשיא ג'ו ביידן התעורר ונקט בצעדים להקשות על חציית הגבול – אולי מאוחר מדי.

יש עוד לקח בשנת החגיגה הדמוקרטית, והוא מגיע ממקסיקו – שם מפלגת השלטון דווקא זכתה לפני שבועיים. מקסיקו נפטרה ב-2000 מה"מפלגה המהפכנית המוסדית" המושחתת  לאחר שבעה עשורים בה שלטה. אבל ב-2 ביוני העניקו הבוחרים למפלגת השלטון הנוכחית מורנה ולקואליציה שלה רוב מסיבי אפילו יותר מבעבר (ועוד תחת נשיאה ראשונה שהיא גם יהודייה).

הם עשו זאת למרות שמפלגה זו ממהרת לחוקק "רפורמות" שיחלישו מאוד את הדמוקרטיה ומזכירות את הפרויקט המקומי של יריב לוין וקלגסיו. הכוונה היא לפרק גופי פיקוח ורגולטורים עצמאיים, לערוך פוליטיזציה במינויי שופטי בית המשפט העליון, להעביר סמכויות מסיביות לצבא ועוד — תכניות שכמובן כבר יצרו משבר עם משקיעים.

הלקח הוא שהדמוקרטיה הליברלית – הגרסה של דמוקרטיה שהיא יותר מאשר סתם דיקטטורה של הרוב – היא לא בהכרח כל כך פופולרית. פופוליזם שתוקף את המוסדות הוותיקים פופולרי יותר – שוב, כי אנשים כועסים. עד כמה? את זה נגלה גם בארה"ב בנובמבר.

הלקח הוא שהדמוקרטיה הליברלית – הגרסה הדמוקרטית שהיא יותר מדיקטטורה של הרוב – לא בהכרח כה פופולרית. פופוליזם שתוקף את המוסדות הוותיקים פופולרי יותר – שוב, כי אנשים כועסים

עם קצת מזל, אולי נגלה זאת גם בעוד מדינה שכרגע לא מתכננת בחירות השנה. אם יש מקום אחד בו יש הצדקה למיאוס קיצוני, הרי זה ישראל.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 868 מילים
כל הזמן // שבת, 18 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה"ל הודיע שתקף בדרום לבנון לאחר שמחבלים היוו איום מיידי על הכוחות בשטח

איראן פתחה באש לעבר כלי שיט שניסו לחצות את מצר הורמוז; טראמפ: איראן "התחכמה קצת" כששבה והטילה סגר על המצר

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים
אמיר בן-דוד

תנו להם לנהור - הלקח ההונגרי שימנע מנתניהו לגנוב את הבחירות

העפר עוד לא הספיק לשקוע בקלפיות בהונגריה, והתוצאות הדרמטיות שהתפרסמו זה עתה, כבר מציבות מראה בוהקת מול פרצופה של ישראל 2026. ויקטור אורבן, הארכיטקט המהולל של ה"דמוקרטיה הלא-ליברלית", שלטון שנמשך 16 שנה רצופות, הובס זה עתה על ידי פיטר מדיאר , לא בהפיכה, לא בטנקים ברחובות, אלא בקולות תופים ותרועות של דמוקרטיה מתפקדת להחריד.

הציבור ההונגרי, אותו ציבור שאורבן ניסה לרתום באמצעות פילוג שיטתי, פירוק מערכת המשפט ושליטה עיתונאית כמעט מוחלטת, עשה את הדבר היחיד שמפיל משטרים היברידיים: הוא נהר לקלפיות.

עו"ד אדם פראירה עוסק, בין היתר, במשפט החוקתי, הפלילי וזכויות האדם, וחוקר את יחסי הגומלין בין משפט, מדיניות ציבורית וחברה בישראל. עמית ביוזמת צעד - תקשורת בונה אמון.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 877 מילים

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת השואה היא שלנו!

השם שלי, כפי שהוא רשום בתעודת הזהות, הוא "הד".

הוא מורכב מראשי התיבות של הִילדָה ודוד, אחות של אמי ובעלה, שנרצחו בידי הנאצים במלחמת העולם השנייה יחד עם שתי בנותיהן, שהיו אמורות להיות בנות-דודה שלי.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,175 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

עוד 758 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.