יו"ר המטות המשולבים של צבא ארה"ב, גנרל צ'ארלס בראון, הזהיר בשיחה עם עיתונאים בבוצוואנה כי מתקפה צבאית ישראלית בלבנון עלולה לגרור תגובה איראנית שתגרום למלחמה נרחבת, שעשויה להעמיד את הכוחות האמריקאיים באזור בסכנה. בראון אמר כי ארה"ב לא תוכל לסייע לישראל להגן על עצמה מפני חזבאללה כפי שסייעה לה להתמודד עם המתקפה האיראנית באפריל, וציין כי ארה"ב ממשיכה לשוחח עם מנהיגים ישראלים ולהזהיר מפני הרחבת הסכסוך.
Great meeting with Israeli Defense Minister Gallant. He is a real Israeli patriot and a good friend.
At this critical juncture in world history, it is imperative the United States demonstrates unshakeable support for the state of Israel, not just by words but by deeds.
I told… pic.twitter.com/G3pjjPmkhr
— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) June 23, 2024
שר הביטחון יואב גלנט נועד אמש בוושינגטון עם הסנטור הרפובליקאי לינדסי גרהאם. אחרי הפגישה צייץ גרהאם כי אמר לגלנט שיפעל יחד עם חבריו בקונגרס לוודא שהנשק אשר הובטח לישראל אכן יסופק לה. גרהאם מוסיף כי "יש להודיע לאיראן שכל תקיפה של חיזבאללה שתכריע את כיפת ברזל או תיצור איום קיומי על המדינה היהודית תיחשב למתקפה איראנית נגד ישראל, וכי במקרה כזה, על ארה"ב תתקוף את המשטר האיראני.
שני חברי כיתת הכוננות במטולה שנפצעו באירוע הנ"ט אמש – אחד במצב קשה ויציב, השני באורח קל, כך מעדכנים מבית החולים רמב"ם.
בחמאס הגיבו על דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמרו: "התעקשותנו שכל הסכם יכלול אישור ברור להפסקת אש קבועה בעזה ונסיגה מוחלטת של הצבא הישראלי היא הכרח מוחלט כדי לבלום את ניסיונותיו של נתניהו להתחמק, להונות ולהנציח את התוקפנות". עוד נמסר כי עמדת נתניהו היא "אישור ברור שהוא דוחה את החלטת מועצת הביטחון האחרונה ואת הצעותיו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, בניגוד למה שהממשל האמריקאי ניסה לשווק".
אתמול נשאל נתניהו אם הוא תומך בעסקה עם התחייבות להפסקת המלחמה – והשיב: "לא. אני לא מוכן להפסיק את המלחמה ולהשאיר את חמאס על כנו. אני מוכן לעשות עסקה חלקית, זה לא סוד, שתחזיר לנו חלק מהאנשים. אבל אנחנו מחויבים להמשיך את המלחמה לאחר ההפוגה כדי להשלים את היעד של חיסול החמאס. על זה אני לא מוכן לוותר".
לאחר מכן הוציאה לשכת ראש הממשלה הודעה: "חמאס הוא זה שמתנגד לעסקה, לא ישראל. ראש הממשלה נתניהו הבהיר שלא נעזוב את עזה עד שנשיב את כל 120 חטופינו, החיים והחללים כאחד".
ממטה משפחות החטופים נמסר "בתגובה לנסיגת נתניהו מעסקת נתניהו" כי "מדובר בהפקרת 120 החטופות והחטופים ופגיעה בחובה המוסרית של המדינה כלפי אזרחיה. סיום הלחימה ברצועה, ללא שחרור החטופים, הוא כישלון לאומי חסר תקדים ואי עמידה במטרות המלחמה. משפחות החטופים לא יניחו לממשלה ולעומד בראשה לסגת מההתחייבויות הבסיסיות לגורל יקירנו. האחריות והחובה להחזרת כל החטופים היא על ראש הממשלה. אין מבחן גדול מזה".
בעקבות ההודעה על קביעת מותו של אחמד טוואלבה שנורה אתמול בעיר העתיקה בעכו, וההודעה על מותו של הצעיר עודיי שעבאן מג'דידה מכר שנורה בעת שרכב על אופנועו בעכו, ארגון יוזמות אברהם מעדכן: 100 ערבים קיפחו את חייהם מתחילת 2024 בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה. בתקופה המקבילה אשתקד היו 104 הרוגים.
מטוסי קרב תקפו לאורך הלילה מטרות של חזבאללה בדרום לבנון. מדובר צה"ל נמסרכי בין המטרות שהותקפו, מבנה צבאי של חיזבאללה במרחב עיתרון, לצד תשתיות מבצעיות ותשתיות טרור של הארגון במרחבים כפר כילא ואל-חיאם שבדרום לבנון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו