JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שלישי, 20 באוגוסט 2024 | זמן ישראל
היום ה־319 ללחימה ● 109 חטופים עדיין בעזה

דיווח: ניצן אלון לא נסע לקהיר אחרי שאמר לנתניהו שללא ריכוך אין טעם בשיגור המשלחת

לפי הפרסום בחדשות 13, הממונה בצה"ל על סוגיית החטופים אמר לראש הממשלה שאם ישראל לא תתגמש לגבי ציר פילדלפי ומעבר נצרים, אז ניתן לוותר על המשך המגעים ● פורום הגבורה, המייצג קרובים של חלק מהרוגי המלחמה, מסר שנתניהו אמר שלא בטוח שיהיה הסכם ושישראל לא תיסוג מפילדלפי וממעבר נצרים ● מטה המשפחות: דברי נתניהו מטרפדים למעשה את ההסכם

מפגינים מוחים בירושלים לצד תמונות החטופים יורם מצגר, יגב בוכשטב, אברהם מונדר, נדב פופלוול, אלכס דנציג וחיים פרי, 20 באוגוסט 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
מפגינים מוחים בירושלים לצד תמונות החטופים יורם מצגר, יגב בוכשטב, אברהם מונדר, נדב פופלוול, אלכס דנציג וחיים פרי, 20 באוגוסט 2024

מדובר צה"ל נמסר כי אמש מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו שני משגרים של חזבאללה במרחבים אל מנצורי וא-טייבה שבדרום לבנון, וכי המשגרים שהותקפו היו מוכנים לשיגור מיידי לשטח הארץ.

בוואלה מדווחים כי נציגי ישראל בשיחות שהתקיימו בקהיר ביומיים האחרונים העבירו לנציגי ארה"ב ומצרים מפות לפיהן כוחות צה"ל ימשיכו להיות פרוסים לכל אורך ציר פילדלפי במסגרת יישום השלב הראשון של ההסכם לשחרור החטופים אך בהיקף מצומצם יותר.

בכיר חמאס אוסאמה חמדאן אמר בריאיון לרויטרס כי הוא מטיל ספק בדיווחים על התקדמות בשיחות הפסקת האש בעזה. זאת בתגובה להצהרתו של מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, לפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל את הצעת הגישור האמריקאית לעסקה. חמדאן חזר על טענתו כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר, ממשיך להיות מעורב באופן פעיל בתהליך קבלת ההחלטות בנוגע לשיחות.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נאם ביום הראשון של הוועדה הדמוקרטית בשיקגו והתייחס למלחמה בישראל. "לפני כמה ימים, הצגתי הצעה חדשה שקירבה אותנו להפסקת אש יותר מכל נקודה מאז 7 באוקטובר", הוא אמר והוסיף: "אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי למנוע מלחמה רחבה יותר, לאחד מחדש את החטופים עם משפחותיהם, ולהגביר את הסיוע ההומניטרי, הבריאותי והמזון בעזה עכשיו. לסיים את סבל האזרחים של העם הפלסטיני, ולבסוף להביא להפסקת אש ולסיים את המלחמה הזו".

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נואם במהלך היום הראשון של הוועידה הלאומית הדמוקרטית ב-19 באוגוסט 2024 בשיקגו, אילינוי (צילום: Getty Images via AFP)
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נואם במהלך היום הראשון של הוועידה הלאומית הדמוקרטית ב-19 באוגוסט 2024 בשיקגו, אילינוי (צילום: Getty Images via AFP)

ביידן התייחס למפגינים פרו-פלסטינים שהניפו שלט: "הפסק לחמש את ישראל", בדברים: "הם צודקים, הרבה אנשים נהרגים משני הצדדים, וצריך לגמור את זה. אנחנו צריכים להחזיר את כל האמריקאים הביתה".

ב-TheMarker מדווחים כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מעוניין לפרוץ את מסגרת התקציב של שנת 2024 למרות התנגדות בכירים באוצר. במהלך ישיבה הרים סמוטריץ' את קולו צעק, ואף איים: אקדם את פתיחת תקציב 2024 בלעדיכם.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נואם בוועידת מקור ראשון והמרכז האקדמי לב. 30 ביוני 2024 (צילום: לירון מולדובן מקור ראשון)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נואם בוועידת מקור ראשון והמרכז האקדמי לב. 30 ביוני 2024 (צילום: לירון מולדובן מקור ראשון)

סמוטריץ' אכן מקיים פגישות עם גורמים מחוץ לאוצר וההערכות על פי הדיווח הן כי הוא מתייעץ עם בכירים לשעבר, הבקיאים באופן הפעילות של מנגנוני הממשלה, במטרה לבחון את פתיחת התקציב מעל ראשם של הדרגים המקצועיים באוצר — צעד שיהיה חסר תקדים.

בעוד עשרה ימים יסתיימו המקורות התקציביים המאפשרים את המשך הפינוי של תושבי הצפון וחלק מתושבי הדרום. אגף התקציבים הציעו לאוצר מקורות תקציביים למימון הפינויים מספטמבר, וביניהם שימוש בכספים הקואליציוניים שטרם מומשו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' במסיבת עיתונאים,  25 בינואר 2023 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' במסיבת עיתונאים, 25 בינואר 2023 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)

אגף התקציבים מזהיר את שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', כי פריצת תקציב 2024 ישדר "חוסר אחריות לשווקים" ו"יפגע קשות באמון בממשלה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.