JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מאות לוחמים מסרבים לשוב לעזה | זמן ישראל
ילד פלסטיני באזור מגורים בשכונת שג'אעיה שבעיר עזה, 9 באפריל 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
ילד פלסטיני באזור מגורים בשכונת שג'אעיה שבעיר עזה, 9 באפריל 2025
"המלחמה גוזרת גזר דין מוות על אחינו החטופים"

מאות לוחמים מסרבים לשוב לעזה

ערב חידוש הלחימה בעזה, מאות חיילי מילואים – בהם קצינים שלחמו בקו הראשון – מצהירים שלא יחזרו לשרת כל עוד המדינה מפקירה את החטופים ● במכתב שחתמו עליו כ־300 לוחמים הם טוענים שהמלחמה הפכה לחסרת תכלית ומשרתת מטרות פוליטיות ● חלקם הודחו, אחרים שוקלים לסרב, וכולם מדווחים על תסכול עמוק, משבר מוסרי וחוסר אמון מוחלט בהנהגה

עריכה

"יומיים אחרי שנכנסתי לעזה בדצמבר 2023, שמעתי ברדיו שישראל מסרבת לסיים את המלחמה. אתה יכול להסכים או לא – לי, ברמה האישית, זה שבר את הלב.

"כל המחשבות שלי, שכנראה זה אכן המצב – שלא היה אפשר להתווכח איתן – אני בעזה ופשוט עושה משהו לא נכון. אבל אני גם לא יכול לעזוב, כי אני חובש, וזה היה מאוד לא פשוט. היה לי את הקונפליקט המוסרי הגדול בחיי. הרגשתי שזה לא נכון ולא סביר – אנחנו הורגים פלסטינים במסות, ואין שום מצב שזה מה שיחזיר את החטופים".

כך מתאר יובל גרין, בן 27, סטודנט מירושלים, את תחילת המלחמה שלו – כשכבר בשלבים מוקדמים הבין שהיא לא עומדת להסתיים בקרוב. גרין שירת 50 יום במילואים, ובמהלך הזמן התחזקה אצלו התחושה שישראל ממשיכה להפקיר את החטופים. באוקטובר אשתקד החליט לעשות מעשה, ופרסם את מכתב החיילים למען החטופים.

"יש עוד אלפים"

"אנו, משרתי ומשרתות המילואים והסדיר, קצינים וחיילים, מודיעים בזאת שלא נוכל להמשיך כך. המלחמה בעזה גוזרת גזר דין מוות על אחינו החטופים" – כך נפתח מכתב החיילים שפורסם באוקטובר. אז חתמו עליו 150 איש, וכיום מספר החותמים עומד על כ־300. גרין מעריך שבפועל המספר יכול להיות גבוה בהרבה, ושזו רק שאלה של מודעות.

"כל הזמן נוספים חדשים. אנשים לא מוכנים לשרת כשהם רואים מה המלחמה עושה לחטופים, והרעיון היה לאגד אותם. מה שאנחנו עושים זה ניסיון להפעיל לחץ על הממשלה ולהראות שיש חיילים כאלה. אנחנו 300, אבל אם כל אדם היה יודע – היינו הרבה יותר. יש אלפים בינינו שמסרבים היום".

יובל גרין (צילום: באדיבות המצולם)
יובל גרין (צילום: באדיבות המצולם)

החל משבוע הבא ייתכן שיתממש האיום של ישראל לחדש את התמרון הקרקעי בעזה, במסגרת מבצע "מרכבות גדעון". בימים אלה המגויסים מתחיילים, ומחצית מהצווים עשויים להישלח בהמשך. על הנייר, המטרה המוצהרת היא להפעיל לחץ על חמאס עד שייכנע וישיב את החטופים – אלא שהציבור לא קונה את זה: מעל 60% תומכים בעסקה.

שלושת הלוחמים שאיתם שוחחנו חתמו על מכתב החיילים למען החטופים. כולם צעירים, בני אותו דור, ושירתו בחזית המלחמה הנוכחית כלוחמים וכמפקדים מליבת העשייה. הם נקראו לדגל, טחנו את עזה – ויצאו משם עם צלקות שיישאו לשארית חייהם.

"מה שאנחנו עושים זה ניסיון להפעיל לחץ על הממשלה ולהראות שיש חיילים כאלה. אנחנו 300, אבל אם כל אדם היה יודע – היינו הרבה יותר. יש אלפים בינינו שמסרבים היום"

אלה אינם הסרבנים המסורתיים, שבמשך שנים סירבו לשרת בשל התנגדותם לשירות בשטחים. הסרבנים החדשים הכילו את הכיבוש, ובשנתיים האחרונות גם את המהפכה המשפטית – עד שהפנימו כי הממשלה מטרפדת את השבת החטופים, וכי המלחמה משרתת מטרות משיחיות וכן את שימור הקואליציה.

זניחת החתירה להשבת החטופים עומדת בראש המכתב שחתמו עליו, אך חלקם אומרים שגם הפגיעה הגורפת בתושבי עזה הייתה אחד הגורמים שהניעו אותם. בלעדיהם – אין צבא עם, כזה שמבטא הסכמה כללית, קלושה ככל שתהיה.

חיילים בבית לאהייא בדרום רצועת עזה. 28 בנובמבר 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)
חיילים בבית לאהיא בדרום רצועת עזה. 28 בנובמבר 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)

צה"ל אינו מדווח על שיעורי ההתייצבות בסבב צווי ה־8 הנוכחי. בארגון "יש גבול" מדווחים על כ־150 מילואימניקים שסירבו לשרת במהלך השנה וחצי האחרונות, אך רק שניים מהם נשפטו – והראשון נשלח לכלא השבוע.

בשונה ממלחמת לבנון הראשונה, אז הודיע מח"ט הטנקים אלי גבע על סירובו להיכנס למערב ביירות, במלחמה הנוכחית טרם נרשם סירוב מצד קצין בכיר. אחד המקרים הבולטים היה סירובו של הנווט אלון גור.

בארגון "יש גבול" מדווחים על כ־150 מילואימניקים שסירבו לשרת במהלך השנה וחצי האחרונות, אך רק שניים מהם נשפטו – והראשון נשלח לכלא השבוע

אפשר להניח שישנם עוד אלפי סרבנים "אפורים", שחלקם מונעים גם מקשיים כלכליים ושחיקה: 41% מדורשי העבודה המילואימניקים פוטרו או נאלצו לעזוב את עבודתם בשל השירות, ובנות זוגם עובדות במשרה מלאה ונאלצות לטפל גם בילדים. לעת עתה, הצבא מעדיף שלא יתייצבו – ולאחר תקופת נפקדות הם מועברים לטיפול לוכדי העריקים.

הכרעה בלתי אפשרית

אחד החותמים על מכתב "החיילים למען החטופים" הוא יותם וילק, בן 28, סטודנט למשפטים מתל אביב. הוא התגייס ב־7 באוקטובר, ושרת 269 ימים כסגן מפקד פלוגה בשריון – בעוטף ובתוך רצועת עזה.

יותם וילק
יותם וילק (צילום: באדיבות המצולם)

לאחר שחתם על המכתב בגל הראשון, באוקטובר, הודח מהשירות. וילק מביע חוסר אמון מוחלט ובוטה בממשלה, שלדבריו דחקה אותו להכרעה האישית הזו – אף שאינה נובעת מהרקע של הבית הציוני־דתי שבו גדל.

"למלחמה יש מחיר רגשי – גם אישי וגם מוסרי. אנחנו רוצים לחיות עם עצמנו ועם הבחירות שלנו, והממשלה הציבה אותי ואת חבריי במערך – בין אם נמשיך לשרת ובין אם לא – בפני בחירה בלתי אפשרית: להפנות גב לחטופים, או להפנות גב לחברים ולחיילים שלנו; לוותר על מטרות המלחמה, שלפחות טענו שיצאנו להילחם בשמן, או להמשיך לשרת את המדיניות המשיחית וההרסנית שלהם".

"הממשלה הציבה אותי ואת חבריי במערך – בין אם נמשיך לשרת ובין אם לא – בפני בחירה בלתי אפשרית: להפנות גב לחטופים, או להפנות גב לחברים ולחיילים שלנו"

איך זה התקבל בסביבתך הקרובה?
"אני קצין ולוחם במילואים, גדלתי בציונות הדתית. אני לא חושב שהממשלה מייצגת חלקים גדולים בציבור הזה – אף שיש מפלגה שמתכנה בשם הזה, בינה לבין הציבור קיים פער אידיאולוגי משמעותי. אף שמשפחתי אנשי ימין קלאסי והתיישבות, דתיים אורתודוקסים, הם מודעים לעובדה שהממשלה היא חבורת חדלי אישים מטורפת שמובילה את ישראל למסע הזוי שאין בינו לבין ביטחון דבר.

"יש לי ביקורת כלפי החברה שבה גדלתי, אבל גם ההורים שלי – שלא מסכימים עם הבחירות שלי – מכירים במציאות, בזה שהממשלה מובילה אותנו למסע הזוי. ההבנה הזו די נרחבת, למעט אנשי ההתנחלויות הכבדים, שמוכנים להקריב את כולנו בשם אידיאולוגיות משיחיות".

פלסטינים מנסים לקבל ארוחה חמה בחאן יונס, 12 במאי 2025 (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)
פלסטינים מנסים לקבל ארוחה חמה בחאן יונס, 12 במאי 2025 (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

איך זה התקבל בצבא?
"המח"ט הדיח אותי אף שהחיילים היו בצד שלי והתנגדו להדחה. בסוף כולם שילמנו מחיר כבד על המלחמה הזו. אני הוכחתי את עצמי, שיש לי אחריות כלפי מדינת ישראל. שירתי 270 יום, לא אני סירבתי – מדינת ישראל עשתה את זה לנו. אני התייצבתי והתנדבתי כשלא קראו לי, פשוט הגעתי, שלחתי הודעה למ"פ, לקחתי טנק מאחד הסמלים ודי מהר נהייתי סמ"פ של הפלוגה".

מתנגדי העסקה, בהנחה שהם לא מונעים משיקולים זרים, אומרים שהיא מפקירה את ביטחון ישראל.
"אם היינו יושבים בדיון כלשהו על כמה אפשרויות ברמה הפרקטית – בסדר. אבל אני לא מבין מה הדיון. נגיד שבאיזשהו שלב במלחמה ביטחון ישראל ישתנה באופן משמעותי, ויש יעדים ברי השגה שאפשר לדבר עליהם, ומולם עומד פדיון שבויים – בסדר

"הטרור הפלסטיני קיים כבר מאה שנה, וכנראה יהיה קיים גם בשנים הקרובות – אבל לחטופים אין את הזמן הזה, והמדינה הפקירה אותם. האחריות הבסיסית של מדינות מודרניות היא כלפי האנשים שלהן"

"לדעתי זה חשוב מהכול – בפרט כשאנשים נחטפו כתוצאה ממחדל נורא שלנו, ולכל דבר אחר יש את הזמן שלו. הטרור הפלסטיני קיים כבר מאה שנה, וכנראה יהיה קיים גם בשנים הקרובות – אבל לחטופים אין את הזמן הזה, והמדינה הפקירה אותם. האחריות הבסיסית של מדינות מודרניות היא כלפי האנשים שלהן. מעבר לזה – על איזה 'ניצחון מוחלט' מדברים?

"הממשלה מטורפת ומובילה את כולנו לאבדון כבר שנתיים. במקום להגיד, 'יש הכרעות שצריך לקבל ולהחליט לאן הולכים' – מכרו לציבור סיסמאות ריקות על אוטופיה לא קיימת, מול מציאות מחורבנת, כשהצד הימני־קיצוני מוביל לטיהור אתני של הרצועה ולהתיישבות בה.

מפגינים בשדרות לחזרה להתיישבות בעזה. 26 בדצמבר 2024 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
מפגינים בשדרות לחזרה להתיישבות בעזה. 26 בדצמבר 2024 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

"זה אומר קונפליקט יום־יומי שבו האיומים הם מסוג אחר. גם ככה הכיבוש (בגדה המערבית) הוא חלק מהבעיה, וצה"ל לא היה מסוגל להחזיק שם את כל הכוחות האלה – אז מה רוצים? שאני וחבריי נעשה עוד מילואים לעוד עשר שנים? לעוד 20 שנה? עד מתי? אני באמת לא מצליח להבין מה עומד בצד השני של הדיון הזה. הוא לא אמיתי".

"הולכים לשום מקום"

חותם נוסף על המכתב הוא סתיו, ששירת כקצין שריון בתפקיד משמעותי בעזה מאז תחילת המלחמה, במשך תשעה חודשים רצופים. כיום הוא מתמודד עם מטען כבד שנשא איתו מהשירות.

"מה רוצים? שאני וחבריי נעשה עוד מילואים לעוד עשר שנים? לעוד 20 שנה? עד מתי? אני באמת לא מצליח להבין מה עומד בצד השני של הדיון הזה. הוא לא אמיתי"

"זה בעיקר מתבטא בצורך להשמיע את הקול שלי – כמי שהיה בפנים, ראה ושמע הכול, ויודע כמה זה חסר תכלית", הוא אומר לזמן ישראל. אצלו, ההחלטה לחתום הבשילה רק במרץ האחרון, אחרי שבמשך תקופה ארוכה ניסה לבלום אותה.

"הדילמות רצו איתי. חוויתי את התסכול מהמדינה, מהעובדה שלא הולכים לשום מקום בתוך עזה, ואת ההבנה שהמלחמה חסרת תכלית כבר הפנמתי מזמן. המשכתי לשרת כי חובתי ואחריותי הייתה לעשות כן".

חיילי צה"ל בבית לאהייא. 28 בנובמבר 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)
חיילי צה"ל בבית לאהיא, 28 בנובמבר 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)

איך בכל זאת זה קרה?
"נלחמתי עם צדקת דרך מאוד גבוהה, ובעסקת שחרור החטופים הקודמת ראינו את מעט החטופים שהשתחררו בזה אחר זה – וחמאס עוד קיים, ואף אחד לא מופתע מזה. בן גביר רצה לפוצץ את העסקה, והיה ברור לכולם שאם היא תתפוצץ – זו הפקרה מוחלטת של החטופים והמשך של מלחמה חסרת תכלית. ושם החלטתי. האירוע של רונן בר הקפיץ את זה צעד אחד קדימה.

"כאיש קבע, בהפיכה המשטרית כבר התמודדתי עם הדילמות האלה כמ"פ סדיר. אנשים בחוץ מפגינים – ואני בצבא, מנסה לשמור על ממלכתיות, וגועש מבפנים. ניסחתי לעצמי קו אדום: אם ארגיש שמערכת הביטחון הפסיקה לשרת את ביטחון המדינה ומונעת רק משיקולים פוליטיים – אני לא מוכן להמשיך לשרת יותר.

"חציתי את הקו האדום שלי הלוך וחזור, שיחקתי ורקדתי עליו במשך המון זמן – וכיום אני משוכנע שהמלחמה פוליטית לחלוטין, ולא משרתת שום דבר שקשור בביטחון. הייתי שם בפנים, ראיתי את התהליכים, ראיתי מה קורה"

"חציתי את הקו הזה הלוך וחזור, שיחקתי ורקדתי עליו במשך המון זמן – וכיום אני משוכנע שהמלחמה פוליטית לחלוטין, ולא משרתת שום דבר שקשור בביטחון. הייתי שם בפנים, ראיתי את התהליכים, ראיתי מה קורה".

מה אתה חושב על המבצע הנוכחי?
"אם הממשלה לא תיקח את ההישגים הצבאיים שהשגנו ותהפוך אותם להישגים מדיניים – אין שום תכלית למלחמה הזו, חוץ מלהפקיר את החטופים, להקים התנחלויות בעזה, לטהר אתנית ולהרעיב. אין שום תכלית אחרת למבצע כזה.

כוחות הצלה פלסטיניים באתר בשכונת שג'אעיה שהותקף על ידי ישראל, 9 באפריל 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
כוחות הצלה פלסטיניים בשכונת שג'אעיה, באזור שהותקף על ידי צה"ל, 9 באפריל 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

"רק המחשבה על זה שאנחנו חוזרים לעוד מבצע, לעוד תקופה שם, ושוב פעם להיכנס לתמרון במקומות שכבר היינו בהם – ואני אישית הייתי בהם לפני שנה – זה בלתי נתפס. שאנשים ממשיכים למות בשג'אעיה במשך שנתיים, שוב פעם ושוב פעם – זה בלתי נתפס".

איך זה התקבל בצבא?
"הייתה לי שיחה עם המח"ט – היינו קרובים מאוד בתפקיד. יש בינינו כבוד הדדי, אני מעריך, מאמין וסומך עליו, אבל הבהרתי לו שאני מרגיש שמבחינה מוסרית אני לא מסוגל להמשיך לשרת את המלחמה הזו, ושאיבדנו כל כיוון. והוא הבהיר לי בחזרה שעם כל ההערכה הרבה למה שעשיתי – אין לזה מקום בצבא.

"רק המחשבה על זה שאנחנו חוזרים לעוד מבצע, לעוד תקופה שם, ושוב פעם להיכנס לתמרון במקומות שכבר היינו בהם – ואני אישית הייתי בהם לפני שנה – זה בלתי נתפס"

"ברור לי שלא אוכל להמשיך, והוא המליץ להדיח אותי מהצבא. לחצנו ידיים בהמון הערכה, ואני מחכה שצה"ל יסיים את התהליך. צריך מישהו שמעל דרגת מח"ט כדי לבצע את זה".

יכול להיות שתחזור בך מהבחירה הזו אם הממשלה תשנה כיוון?
"אני מוכן ומזומן לכך שהמדינה תחזור להתנהל לפי רוח צה"ל, שהממשלה תאמין בשלום, ושהצבא יידע להכיל אנשים שהם שמאל ציוני – כאלה ששונאים את המלחמה, אבל ששים אלי קרב כשהיא פורצת, ומחזיקים את המתח בין חתירה לשלום לבין האחיזה בנשק. גם הבהרתי את זה למח"ט שלי.

פעילות כוחות צה"ל בעזה, מאי 2025 (צילום: דובר צה
פעילות כוחות צה"ל בעזה, מאי 2025 (צילום: דובר צה"ל)

"אני רוצה לחזור, ומאמין במשימה הזו של הצבא. ביצעתי אותה במשך שש שנים, בחרתי להישאר במערכת כי אני מאמין בה – אבל המצב כרגע הוא בלתי נתפס: חיילים ואזרחים עוד מופקרים בשטח, ולממשלה זה כאילו לא מזיז. אפילו לא במטרות. זה בלתי נתפס".

יש מחיר האישי מול סביבתך הקרובה, חברים?
"באופן מפתיע, האמת היא שאני חווה דווקא תמיכה שקטה – בנוסח 'אני לא מסכים איתך, אבל מעריך את מה שאתה עושה', 'לא מסכים עם הפעולה, אבל מסכים עם המסר'. לא קוראים לי בוגד ודברים מהסוג הזה – בכלל לא".

"יכול להיות שאם רק אירוע החטופים היה קורה, הייתי בולע את זה; ויכול להיות שגם פשעי מלחמה נקודתיים, הייתי בולע. אבל יש פה מגדל שנבנה. כבר אי אפשר לעצום עיניים"

זה בטח לא פשוט מול החיילים שהיית איתם.
"להשאיר אותם שם? ברור".

גם הנפגעים בצד שני הניעו אותך להחלטה?
"זה הכול מהכול. זה מגדל שנבנה – ויכול להיות שאם רק אירוע החטופים היה קורה, הייתי בולע את זה; ויכול להיות שגם פשעי מלחמה נקודתיים, הייתי בולע את זה וממשיך לשרת. אבל יש פה מגדל שנבנה, וכבר אי אפשר לעצום מולו את העיניים".

אלפי ישראלים מפגינים מול משרד הביטחון בתל אביב בדרישה לשחרר את כל החטופים, 22 במרץ 2025 (צילום: גילי יערי/פלאש90)
אלפי ישראלים מפגינים מול משרד הביטחון בתל אביב בדרישה לשחרר את כל החטופים, 22 במרץ 2025 (צילום: גילי יערי/פלאש90)

יש להערכתך עוד ששוקלים את זה?
"אני אישית מדבר עם המון אנשים ששוקלים את זה – גם בסדיר וגם במילואים – והתופעה מתרחבת. בחודש האחרון חתמו מאה נוספים, ומדי יום המספרים גדלים. אנשים נחשפים, מדברים איתנו, שואלים שאלות, מקבלים השראה ודוגמה – וזה רק מתרחב. על כל אחד שחתום, יש לפחות עוד עשרה שלא אומרים 'אני מסרב בריש גלי', אלא פשוט לא יכולים להתייצב מסיבות אחרות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
41

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
א. אין מאות שסירבו. ב. יש התייצבות מעל 100% (לעומת 120%בתחילת הלחימה) שזה פחת נמוך אחרי כל כך הרבה זמן לחימה. ג. כל לוחם בסדיר ובמילואים שלא רוצה לשרת לא מגיע אף אחד לא מכריח ד. מי שמשר... המשך קריאה

א. אין מאות שסירבו.
ב. יש התייצבות מעל 100% (לעומת 120%בתחילת הלחימה) שזה פחת נמוך אחרי כל כך הרבה זמן לחימה.
ג. כל לוחם בסדיר ובמילואים שלא רוצה לשרת לא מגיע אף אחד לא מכריח
ד. מי שמשרת יודע למה ועל מה הוא נלחם.
ויש לו מוטיבציה פסיכית.
ה. ההחלשות שלכם לא ימנעו א. הניצחון במלחמה.
ו. אם בית משפט או גורם משפטי אחר ימנע את הניצחון הוא יהיה בבעיה גדולה בהמשך.
ז. נמשיך לשרת באש ובמים עד העזתי האחרון
אבל לא נחזור על הבושה שהייתה פה .
לא תהיה סרבנות
ולא נסלח על סרבנות.

סרבנים הם לא אחים לנשק.
לא בצה"ל

לא צריך להשפיל כמה מאות... שיסרבו. המלחמה חייבת להסתיים בהשמגת חמאס וחיסול כל ההנגה כ ו ל ה... בקטר, בטורקיה, במונגוליה עילית או באנרקטיקה תחתית.. וצריך לעשות הכל, ה כ ל, להביא חהגירת מ... המשך קריאה

לא צריך להשפיל כמה מאות… שיסרבו. המלחמה חייבת להסתיים בהשמגת חמאס וחיסול כל ההנגה כ ו ל ה… בקטר, בטורקיה, במונגוליה עילית או באנרקטיקה תחתית.. וצריך לעשות הכל, ה כ ל, להביא חהגירת מקסימום עזתים מהרצועה, להתחיל לנץהעניש תוקפנות בסיפוח לפחות חלק מהרצועה, עדיף לכץגמרי ללא תושבים, ולספח כבגר אתמול את שטחי C ורוב שטחי B..

300 מתוך מאות אלפים.. תמשיכו לשווק לנו ש"חייב לעצור את הלחימה" כמה פישרים חותמים על נייר..זה בדיוק מה שקורה בארץ עם השמאל שעם 20 מנדטים ומנסה בכח להנחיל את מה שהוא רוצה כי לצערי הם שולט... המשך קריאה

300 מתוך מאות אלפים..
תמשיכו לשווק לנו ש"חייב לעצור את הלחימה"
כמה פישרים חותמים על נייר..זה בדיוק מה שקורה בארץ עם השמאל שעם 20 מנדטים ומנסה בכח להנחיל את מה שהוא רוצה כי לצערי הם שולטים דרך המסכים בתודעה הישראלית..

סרבנות לשמה! לא משנה מה דעתכם הפוליטית- צה"ל הוא צבא העם וכולנו חיילים בו וחייבים לשרת אחרת אבדנו! כל סרבנות חייבים להיענות ביד קשה- כלא/שחרור מיידי מצהל. אתם פשוט קומץ שמאלני רדיקלי קט... המשך קריאה

סרבנות לשמה!
לא משנה מה דעתכם הפוליטית- צה"ל הוא צבא העם וכולנו חיילים בו וחייבים לשרת אחרת אבדנו!
כל סרבנות חייבים להיענות ביד קשה- כלא/שחרור מיידי מצהל.
אתם פשוט קומץ שמאלני רדיקלי קטן שמנסה להציג כאילו הוא הרוב.
בושה בושה בושה.
אתם הנזק החמור ביותר לעם שלנו ולפילוג הזה!!!

חיילים יקרים . סרבו סרבו סרבו !!!! המטרה של הממשלה זה להישאר בשלטון לקבע שחיתות ולנפח את כיסם של השרים והשותפות הטבעיות החרדיות שלא מסכנות את חיי ילדי בוחריהם . החטופים לא מעניינים אף א... המשך קריאה

חיילים יקרים . סרבו סרבו סרבו !!!! המטרה של הממשלה זה להישאר בשלטון לקבע שחיתות ולנפח את כיסם של השרים והשותפות הטבעיות החרדיות שלא מסכנות את חיי ילדי בוחריהם . החטופים לא מעניינים אף אחד

שמאלני חרטטן תומך אוייבי ישראל אלפי לוחמים נמצאים בעזה באים למילואים יותר ממה שדרוש השמאלנים בגסיסה איטית לפני שיעלמו מהעם היהודי כפי שהיהודים המתיוונים נעלמו מההיסטוריה של עמנו ק... המשך קריאה

שמאלני חרטטן תומך אוייבי ישראל
אלפי לוחמים נמצאים בעזה
באים למילואים יותר ממה שדרוש
השמאלנים בגסיסה איטית לפני שיעלמו מהעם היהודי כפי שהיהודים המתיוונים נעלמו מההיסטוריה של עמנו
קמה מלכות חשמונאים ל 80 שנה בעצמאות מלאה והכילה את כל ארץ ישראל השלמה
הליכלוך מתנקה מהעם היהודי

לצערנו עם ישראל עבר לאורך כול הדרך בעב בהווה וגם בעתיד מלחמות וטרור זה לא הזמן לרבנות חייבים לנצח בסבב הזה בכול הכוח בלי רחמנות הם לא ירחמו עלנו ואים הם יוכלו להשמיד אותנו הם יעשו את זה... המשך קריאה

לצערנו עם ישראל עבר לאורך כול הדרך בעב בהווה וגם בעתיד מלחמות וטרור זה לא הזמן לרבנות חייבים לנצח בסבב הזה בכול הכוח בלי רחמנות הם לא ירחמו עלנו ואים הם יוכלו להשמיד אותנו הם יעשו את זה בכול הכוח .המדינה חייבת לפצות את אנשי המילואים ואת בני משפחותהם באהבה ובתגמול כלכלי משמעותי עם ששוכאח את עברו ולא מסוגל לרוץ מרתון בחוכחמה בינה אומץ וגבורה אין לא זכות כיום

הכל בסדר שבו בבית.לצמיתות.תודה על מה שעשיתם עד כה עם ישראל יסתדר בהמשך בלעדיכם בעז"ה גם ננצח ונשמיד את החמאס וגם נחלץ את החטופים החלטתם שאנחנו "לא דמוקרטיה"? בסדר,אתם מוזמנים לקנות כרט... המשך קריאה

הכל בסדר
שבו בבית.לצמיתות.תודה על מה שעשיתם עד כה
עם ישראל יסתדר בהמשך בלעדיכם
בעז"ה גם ננצח ונשמיד את החמאס וגם נחלץ את החטופים
החלטתם שאנחנו "לא דמוקרטיה"? בסדר,אתם מוזמנים לקנות כרטיס בכיוון אחד לכל דמוקרטיה אחרת שתבחרו
שוב, תודה על השרות עד כה

שקר וכזב . הנתונים שיקריים . פרובקציה של השמאל. רק כדי להחליש את רוח העם .להפיל את הממשלה זה מה שמעניין. בשטח זה בכלל לא ככה העם חזק העם איתן העם מאוחד הרבה יותר ממה שאתם שהתקשורת מצייר... המשך קריאה

שקר וכזב . הנתונים שיקריים . פרובקציה של השמאל. רק כדי להחליש את רוח העם .להפיל את הממשלה זה מה שמעניין. בשטח זה בכלל לא ככה העם חזק העם איתן העם מאוחד הרבה יותר ממה שאתם שהתקשורת מציירים.
את לא קולטים שאין זה היה הפוך הם היו מתאכזרים אלינו יותר ממה שכולנו מדיימנים . "הומנטרי" פירור של לחם לא היינו מקבלים . הם היו מטפלים בנו כמו שמטפלים באויבים אולי אנו צריכים ללמוד מהם איך מתנהגים לאויבים. שחתכו גופות השביעי לאוקטובר זה היה רק הפרומו למה שהם היו עושים אם חלילה הם היו ממשיכים במתקפה .שואה מספר 2 היינו מקבלים או בעצם השואה זה עדין מידי למפלצות שאנו מתעסקים איתם. אך לצערינו לא תבינו עד שזה חלילה יתפוצץ בפנים.

נו. מיעוט שמאלני אלים שונא דמוקרטיה. צבוע שהיושרה ממנו ואלאה. בואו נודה על האמת . החמאס מת על כאלה. כמה שיותר כאלה ככה החמאס יותר מחוזק עברנו את פרעה נעבור גם אותם. בגוש קטיף לא היו אפ... המשך קריאה

נו. מיעוט שמאלני אלים שונא דמוקרטיה. צבוע שהיושרה ממנו ואלאה.
בואו נודה על האמת . החמאס מת על כאלה.
כמה שיותר כאלה ככה החמאס יותר מחוזק
עברנו את פרעה נעבור גם אותם.
בגוש קטיף לא היו אפילו 20 שסרבו פקודה.
זה הבדל בין ציונות דתית דמוקרטית לשמאל קיצוני שונא דמוקרטיה תעב שילטון

החיילים שעולים על מדים בכדי לשרת את הדגל מתוך אהבת הארץ מבינים לאט לאט שהמלחמה הנוכחית היא פוליטית, מבינים שבן גביר ותומכיו משתמשים בהם למטרות המשיחיות שלהם בזמן שהם מתחבאים בהתנחלויות ... המשך קריאה

החיילים שעולים על מדים בכדי לשרת את הדגל מתוך אהבת הארץ מבינים לאט לאט שהמלחמה הנוכחית היא פוליטית, מבינים שבן גביר ותומכיו משתמשים בהם למטרות המשיחיות שלהם בזמן שהם מתחבאים בהתנחלויות ויוצאים בלילה לעשות עוד פעולת תג מחיר שמביישת כל מוסר, החיילם המוסריים האלו החליטו לקחת צעד קדימה ולומר stop המלחמה לא משרתת את ביטחון האזרחים ולא מחזירה את החטופים, שבשילם קמה. זו לא סרבנות, זו דרך נבונה להחזיר את החטופים הביתה

מדינה מעוותת עם אזרחים שמלאנים מעוותים לא מבינים את ההשלכות של השנאה העצמית ואהבת האויב בסוף תעשה להם, כל יום נרצחים ונטבחים מתנחלים ועל זה לא כואב להם, כל יום נהרגים במלחמה חובשי כיפות... המשך קריאה

מדינה מעוותת עם אזרחים שמלאנים מעוותים לא מבינים את ההשלכות של השנאה העצמית ואהבת האויב בסוף תעשה להם, כל יום נרצחים ונטבחים מתנחלים ועל זה לא כואב להם, כל יום נהרגים במלחמה חובשי כיפות ילדים צדיקים מלח הארץ וזה לא מעניין אתכם, הורגים מחבלים והם הבגדים אומרים "הורגים פלשתינאים במסות" עם של חולי נפש במסווה של כאילו גיבורים, ככה זה שמשריינים את כל הקצונה ואת כל העמדות מפתח בידיים של שמאל בלבד, מקבלים צבא של בוגדים חסרי בושה הפונים לעיתונות ושורפים אותנו לעיני כל על לא עוול בכפנו, אני גם נגד גיוס, כל עוד שיש אזרחים בוגדים מלאי שנאה כמוכם וכמו הרבה מגיבים כאן, אז אין סיבה שמתנחלים ימותו בשבילכם, לא בהתנחלויות ולא במלחמה, כפויי טובה זה מה שאתם, ואין יותר ארור מכפוי טובה.

אמת. אסור לבנים שלנו לשרת את הדיקטטור המופרע וחבורת החרדים המשתמטים. שימותו ולא יתגיסו וכך גם עברייני בנגביר הכהניסטיים וממשלת הפגריםשמצביעים %כנסת נגד אזרחים וחטופים. הם לא יהיו בשר תו... המשך קריאה

אמת. אסור לבנים שלנו לשרת את הדיקטטור המופרע וחבורת החרדים המשתמטים. שימותו ולא יתגיסו וכך גם עברייני בנגביר הכהניסטיים וממשלת הפגריםשמצביעים %כנסת נגד אזרחים וחטופים. הם לא יהיו בשר תותחים ולא ברווזים במטווח.. הם גם לא יסכנו את חיי החטופים כי לחיילי צהל יש מצפון וערכים!

למזלנו מדובר באחוז קטן ביותר מבין המשרתים, ששייכים לאותו חלק באוכלוסיה שתעמולת ההסתה שמומנה במאות מיליונים הצליחה לשטוף להם את הראש ומבחינתם האויב הוא ממשלת הימין-הם מתעלמים מזה שרוב הע... המשך קריאה

למזלנו מדובר באחוז קטן ביותר מבין המשרתים, ששייכים לאותו חלק באוכלוסיה שתעמולת ההסתה שמומנה במאות מיליונים הצליחה לשטוף להם את הראש ומבחינתם האויב הוא ממשלת הימין-הם מתעלמים מזה שרוב העם בחר בממשלה הזו

עד להחלפת הממשלה אין כל טעם בלחימה בעזה. חטופים זה לא משחרר, ולהרוג עוד כמה ערבים אפשר גם אח״כ. מטרת המלחמה היחידה כרגע היא משיכת זמן ושימור הקואליציה. זהו. לא רואים יותר משבוע קדימה. ש... המשך קריאה

עד להחלפת הממשלה אין כל טעם בלחימה בעזה. חטופים זה לא משחרר, ולהרוג עוד כמה ערבים אפשר גם אח"כ. מטרת המלחמה היחידה כרגע היא משיכת זמן ושימור הקואליציה. זהו. לא רואים יותר משבוע קדימה. שלא לדבר על אי לקיחת אחריות על 7 באוקטובר, והסרוב לועדת חקירה ממלכתית.

עם ממשלה חדשה, שתציב חזון לעתיד ומטרות בדרך לחזון זה, אפשר לצאת להלחם למען קיומנו ועתידנו, כפי שעשינו תמיד. כרגע יותר דחוף להחליף את הממשלה מאשר להרוג עוד כמה ערבים בעזה.

הדברים המתוארים בכתבה הם לא טובים ואסור שיקרו. אסור שאנשים יסרבו פקודה בגלל סיבות אסטרטגיות, כמו החזרת החטופים מול ניהול הלחימה. אבל זה סימפטום של חוסר אמון עמוק בממשלה הנוכחית. ברור ל... המשך קריאה

הדברים המתוארים בכתבה הם לא טובים ואסור שיקרו. אסור שאנשים יסרבו פקודה בגלל סיבות אסטרטגיות, כמו החזרת החטופים מול ניהול הלחימה.

אבל זה סימפטום של חוסר אמון עמוק בממשלה הנוכחית. ברור לי שאילו הייתה ממשלה אחרת זה לא היה קורה. הממשלה הזאת הביאה אותנו לסף מלחמת אזרחים, להורדות דירוג, לסרבנות מילואים, ועוד ידה נטויה.

החמוצים ממשיכים. לא הספיק לכם קריאות לסרבנות ב-6 אוק', כעת - באמצע מלחמה, חזרתם לסורכם, וקוראים לסרבנות בעת מלחמה. מול עשרות האלפים של מילואימניקים שמתייצבים ללחימה (שיעורי התייצבות של ... המשך קריאה

החמוצים ממשיכים. לא הספיק לכם קריאות לסרבנות ב-6 אוק', כעת – באמצע מלחמה, חזרתם לסורכם, וקוראים לסרבנות בעת מלחמה. מול עשרות האלפים של מילואימניקים שמתייצבים ללחימה (שיעורי התייצבות של מעל 100%!!) יתכן ויש כמה בודדים שמסרבים. יש לטפל בהם בהתאם לחוק.

לכתבה המלאה עוד 1,890 מילים ו-41 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 22 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים

זה תלוי בנו - מימוש הזכויות המובטחות במגילת העצמאות

עבור ישראלים רבים, ציון יום העצמאות נע בין זכר השכול לבין המנגל; זה טבעי. עבורי, זוהי הזדמנות גם לתהות כיצד מתממשות בימינו הזכויות המובטחות על ידי מגילת העצמאות.

כאשר אני מעיין במסמך המכונן הזה, עיניי מתעכבות במיוחד בהבטחות לפיהן ישראל "תקיים שוויון זכויו​ת חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין". אני גם מתמקד בקביעה כי המדינה "תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות".

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים
אמיר בן-דוד

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

"מקץ" שבע השנים - מי הראוים להשיא משואה?

יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל מוצא אותנו בנקודת זמן סימבולית מאין כמוה. אם נביט לאחור על לוח השנה העברי והקלנדר הישראלי, נגלה שחלף בדיוק "מחזור חיים" מקראי אחד מאז החלה הטלטלה הגדולה של החברה הישראלית.

שבע שנים חלפו מאז נשאבנו לסחרור של מערכות בחירות בלתי נגמרות, מגפה עולמית ששינתה סדרי עולם, קרע חברתי עמוק, ושיא מטלטל וכואב במלחמה הקשה ביותר שידענו מאז קום המדינה – "מלחמת אוקטובר 2023" ונוספות שהגיעו אחריה.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

למקרה שפיספסת

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.