מזכיר צבא ארצות הברית, דן דריסקול, הגיע אתמול לאבו דאבי לצורך שיחות שלום עם ראש המודיעין הצבאי של אוקראינה ועם משלחת רוסית, כך מדווח ה"פייננשל טיימס".
לפי הדיווח, דריסקול והצד הרוסי החלו בשיחות אתמול בלילה, על פי דבריהם של שני אנשים שמכירים את הנושא. "רויטרס" לא הצליחה לאמת את הדיווח באופן מיידי.
התפתחות בפרשת ההסתדרות: על פי דיווח בחדשות 12, בכיר ברשות מקומית במרכז הארץ נעצר עם נחיתתו בנתב"ג על ידי חוקרי להב 433. בין החשדות: שוחד בחירות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ החל הלילה בתהליך של הסדרת הגדרתם של סניפים מסוימים של תנועת האחים המוסלמים כארגוני טרור זרים וכ"טרוריסטים גלובליים שהוגדרו במיוחד", צעד שיביא להטלת סנקציות על אחת התנועות האסלאמיסטיות הוותיקות והמשפיעות בעולם הערבי.
טראמפ חתם על צו נשיאותי המורה לשר החוץ מרקו רוביו ולשר האוצר סקוט בסנט להגיש דוח שיקבע אם יש להגדיר כארגון טרור סניפים מסוימים של האחים המוסלמים, כגון אלה בלבנון, במצרים ובירדן, כך לפי דף מידע רשמי של הבית הלבן.
הצו מורה לשני השרים להתקדם עם כל הגדרה בתוך 45 ימים מהגשת הדוח.
ממשל טראמפ האשים פלגים של האחים המוסלמים במדינות הללו בתמיכה או בעידוד של תקיפות אלימות נגד ישראל ושותפותיה של ארצות הברית, או בהענקת תמיכה חומרית לארגון חמאס.
"הנשיא טראמפ מתמודד עם הרשת חוצת הגבולות של האחים המוסלמים, שמזינה טרור וקמפיינים של חוסר יציבות נגד אינטרסים ושותפים של ארצות הברית במזרח התיכון", נכתב בדף המידע.
רפובליקאים וקולות מהימין תומכים זה זמן רב במאמצים להגדיר את האחים המוסלמים כארגון טרור.
הנשיא ניסה להוביל מהלך דומה במהלך כהונתו הראשונה. חודשים לאחר תחילת כהונתו השנייה אמר רוביו כי ממשל טראמפ פועל כדי להגדיר את התנועה כארגון טרור.
מושל טקסס גרג אבוט, גם הוא רפובליקאי, החיל בשבוע שעבר את אותה הגדרה על האחים המוסלמים ברמת המדינה.
תנועת האחים המוסלמים נוסדה במצרים בשנות ה־20 כתנועה פוליטית אסלאמית שמטרתה לבלום את התפשטות הרעיונות החילוניים והלאומיים. היא התפשטה במהירות במדינות מוסלמיות והפכה לגורם מרכזי, אך לעיתים פעלה במחתרת.
על פי דיווח בגל"צ, בליכוד סימנו את ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, בהמלצת שר התקשורת שלמה קרעי, כמועמדת המרכזית לראשות ועדה מיוחדת שתוקם לקידום "חוק השידורים" כדי לעקוף את ועדת הכלכלה של דוד ביטן. בסביבת רה"מ בנימין נתניהו אומרים כי הוועדה צפויה להיות מוקמת בשבוע הבא.

בעקבות ההודעה על מותה של סבאח אבו אל־קיעאן (בת 22), שנורתה למוות בג'ת, ארגון יוזמות אברהם מעדכן: 233 ערבים קיפחו את חייהם מתחילת שנת 2025 בנסיבות הקשורות לפשיעה ואלימות.
בתקופה המקבילה אשתקד היו 216 קורבנות – עלייה של כ־8%.
ב־ynet מדווחים כי על פי החשד, שני חמושים הגיעו לבית עסק, וכשלא מצאו את האדם שבו רצו לפגוע, ירו לכל עבר – ופגעו בצעירה שלא הייתה קשורה לסכסוך, בזמן שהייתה ברכב. צוותי מד"א קבעו את מותה במקום.






תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו