גיבור-העל של אנשים רבים בארץ הפך לדמות הרעה בסרט והם לא מצליחים להשתחרר מהערצתם אליו. הם כנראה זקוקים לגיבור-על חדש כדי לשחרר את תלותם בקודם.
* * *
בילדותנו, רובנו הערצנו גיבורי-על ודמויות על-אנושיות. כשהתבגרנו, הבנו שאינם קיימים במציאות. ואף על פי כן, אנחנו עדיין נהנים לצפות בסרטים אלה, להזדהות עם גיבורי-העל, ולשנוא את הדמויות הרעות.
ד"ר אורית יעל (Orit Yaal) חוקרת היסטוריה חברתית ומגדרית. היא משתמשת בתקשורת ההמונים של התקופה כמקור להבנת החברות הנחקרות. להנאתה לומדת כל החיים, לפרנסתה מרצה במכללה אקדמית כנרת, לשלמות נפשה מרצה אקטיביסטית במסגרות אזרחיות (פורום מיכל סלה, מכינות קד"צ), פובליציסטית בעיתונות החופשית ונואמת בכיכרות. בחייה הפרטיים קיבוצניקית, פמיניסטית נשואה ואם לארבעה. מאמינה בשוויון חברתי, כלכלי ופוליטי, כי רוב בני האדם טובים צריך רק ללתת להם את הכלים להראות את הטוב הזה.
האוויר שאנחנו נושמים: שנה בצל המלחמה
אפשר יהיה לחיות עם זכות השיבה. לכשתקום המדינה הפלסטינית, כל פתרון ריאלי של זכות השיבה הוא כזה שישראל תוכל לחיות אתו. הנושא שנחשב לחסם אדיר בהגעה להסכם שלום – הוא למעשה פתיר.
רק צריך לבחון את המספרים האמיתיים, לסקור את התרחישים הסבירים לפתרון ולהבין את המשמעויות – שעיקרן הבנת המהות של מצב הפליטות הפלסטיני בהקשר של פליטים בכלל, פזורות ברחבי העולם והגירה מודרנית.
ד"ר עמיר עקיבא סגל הוא סוציולוג, משורר, מבקר ספרות ופעיל שמאל. חוקר ומלמד על הגירה ,תהליכי גלובליזציה וקשרים טראנס-לאומיים, חברה אזרחית ופילנתרופיה. סיים לימודי דוקטורט במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בחקר עלייה לישראל. פרסם ספר על שירה פוליטית בישראל, שלושה ספרי שירה ורומן. חי בירושלים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
א. אין זכות כזו. היא מומצאת האם כל הפליטים ממלחמות העבר חזרו כסר לבתיהם,
ב. מי יערוב לכך שלא ירצו לממש את 'זכותם' זו במדינה סוציאל-דמוקרטית מתקדמת (בתקוה שעדיין נהיה כאלה) אלא לממשה במדינה איסלמיסטית מפגרת?
ו ג. עבודת הדוקטורט של עינת וילף מוכיחה (לא קראתי, מודה) שהפליטות ממש הונצחה. אלמלא כך הבעיה כבר היתה נפתרת בזמן הזה שחלף. למה לתת פרס על ההתנהלות הנלוזה הזו?
"הסרטן גרם לי להבין את כוחה של האופטימיות. וזה כוח גדול מאוד"
"אני נוסע לסטימצקי במשמר השרון", אמרתי ביום שישי לחניה זוגתי-לחיים-ארוכים. במוסף הספרים של "גלריה" שבעיתון הארץ ראיתי ביקורת על ספר היסטוריה חדש. הספר אמנם מיועד לנוער במקורו, אבל פונה גם למבוגרים.
מאחר שאני רואה עצמי כאדם מבוגר, בהיבט הכרונולוגי לפחות, ומאחר שזוגתי-לחיים-ארוכים טוענת שאני ילד לא מפותח בהיבט האישיותי, ראיתי בעצמי קהל יעד לספר הזה, מאיזה כיוון כרונולוגי שלא תסתכלו על זה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם