ניצחון נדיר לאופוזיציה: נדחתה בקריאה שלישית הצעת חוק עקב חוסר תיאום בקיזוזים והטעיה של הליכוד. החוק עסק בהוראת שעה הקשורה לשוק הטלוויזיה. 48 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק ו-48 התנגדו לה.
השיטה – תרגיל ליל החניונים: ח"כ יברקן מהליכוד הסתתר בספסל האחורי ברכבו של ח"כ יואב קיש בחניון הכנסת, ורגע לפני שהחוק עלה להצבעה, הגיע למליאה כדי להשתתף בה.
ניצחון לאופוזיציה: לא התקבלה הצעת חוק התכנית הכלכלית של הקואליציה ושם היה מי שטען: "זה תרגיל של @YoavKisch" pic.twitter.com/qtML8N2rcS
— ערוץ כנסת (@KnessetT) December 30, 2021
לפני ההצבעה, באופוזיציה טענו שיו"ר הקואליציה, ח"כ עידית סילמן שיקרה והובילה להפרת קיזוז של ח"כ אלכס קושינר מישראל ביתנו עם ח"כ אתי עטיה מהליכוד שאביה מת אמש.
כשהקואליציה הבינה שאין לה רוב הוקפצו כמה ח"כים כולל גנץ ולפיד ומיכאל ביטון משך זמן על הדוכן.
הצעת החוק שנפלה: הארכת תוקפה של הוראת המעבר שנקבעה בחוק ההסדרים לשנים 2017, 2018, במסגרת תיקון חוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות התשע"ו-2012. במסגרת תיקון זה נקבעה הוראת מעבר שאמורה לפקוע ב-1 בינואר 2022 אשר קבעה כי בתקופת המעבר חלק מהגופים המשדרים במערך "עידן פלוס" – שהם ערוצי טלוויזיה רשת, קשת ותאגיד השידור הציבורי – רשאים לגבות תשלום מספקי תוכן באינטרנט המעבירים את שידוריהם נוסף על התשלום שמשולם לבעלי זכויות היוצרים והמשדרים, וזאת, בהתאם להסכמים שנחתמו לפני כניסתו לתוקף של התיקון.
לאחר שהקואליציה הבינה שאין לה רוב היא משכה 2 הצעות נוספות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו