ערוץ כאן 11, שדיווח אתמול ש"השר בן גביר ביטל לאחרונה תקצוב של תוכנית למאבק בפשיעה בחברה הערבית" בגלל חרם שלו ארגון הג'וינט "השמאלני" שמפעיל את התוכנית, מדווח הבוקר כי מדובר בתוכנית "עוצרים את הדימום".
תוכנית "עוצרים את הדימום" מופעלת בשבעה יישובים, כחלק מהחלטת הממשלה למאבק באלימות מ-2021. התוכנית מתמקדת בזירה המוניציפלית ומיועדת לזהות מחוללי פשיעה מקומיים ייחודיים בכל יישוב ולהתאים להם פתרונות מדויקים, שיגובו בהתגייסות של ההנהגה המקומית והקהילתית לטובת הפתרון.
מלשכתו של בן גביר מסרו בתגובה לידיעה ב"כאן": "השר בוחן את כל העברות הכספים במשרד וחלוקת התקציבים. נגמרו החגיגות במשרד לביטחון לאומי והימים שמחלקים כספים ותקציבים לא לפי קריטריונים והוכחת פעילות. הארגון הג'וינט התבקש להעביר דו"חות עבודה של פעילותו כל חצי שנה, אך הוא לא עשה זאת מזה שנה וחצי. לכן השר שוקל מחדש אם להעביר לו כסף".
"עוצרים את הדימום" היא מיזם משותף של המשרד לביטחון לאומי, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, פרקליטות המדינה, המכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, משטרת ישראל, משרד ראש הממשלה והג'וינט.
לפי מסמכי המשרד לביטחון לאומי, מטרת התוכנית היא: "להביא לצמצום משמעותי במספר אירועי האלימות החמורה ביישוב, לצמצום הנפגעים וחומרת הפגיעות בהם בתוך פרק הזמן של שנתיים בהם יופעל הפיילוט בייישוב. צוותי העבודה משלבים אכיפה, מניעה, טיפול ועבודה קהילתית, במטרה לרסן גורמי סיכון ולטפח תמיכה במשטרה, למנוע ולצמצם מעורבות באלימות חמורה".
שבעת הייישובים בהם התוכנית פועלת הם מהאלימים ביותר בישראל: לוד, רהט, אום אל פחם, טייבה, טמרה, טורעאן, וג'סר אל-זרקא.
חבר הכנסת יואב סגלוביץ, לשעבר סגן השר לביטחון הפנים ואחד ממקדמי התוכנית, אמר היום בתגובה לדיווח: ביטול התוכנית הוא "מטריד מאוד". ביחס לג'וינט אמר סגלוביץ': "ארגון היהודי החשוב הזה שעשה ועושה רבות למען העם היהודי טרם הקמת המדינה והחברה בישראל היום".
על השר בן גביר אמר סגלוביץ': "חבל שבכל תחום וגם בתחום הזה מנסה בן גביר לעשות עוד סיבוב פוליטי ותקשורתי, זו עוד דוגמא לחוסר המסוגלות שלו. מדובר בתוכנית שהממשלה החליטה עליה והיא אינה חצרו הפרטית של בן גביר".
עמותת יוזמות אברהם מסרה בתגובה: "31 נרצחים בחודשיים וחצי, עלייה של 82% במספר הקורבנות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אבל מה שדחוף לשר לביטחון לאומי הוא דווקא להפסיק את התוכנית החשובה ביותר להתמודדות עם האלימות ביישובים הערבים. זו מעילה בתפקיד. השר בן גביר לא כשיר למלא את התפקיד וזה עולה בחיי אדם"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו