JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כוח קפלן יקיים צעדות מחאה במוצאי החג במקום עצרת במוצ"ש | זמן ישראל

כוח קפלן יקיים צעדות מחאה במוצאי החג במקום עצרת במוצ"ש

דוד בן גוריון חותם על מגילת העצמאות, משמאלו הרב יהודה לייב הכהן. 14 במאי 1948 (צילום: האנס פין/לע״מ)
האנס פין/לע״מ
דוד בן גוריון חותם על מגילת העצמאות, משמאלו הרב יהודה לייב הכהן. 14 במאי 1948

ביום ראשון הקרוב, ה 17.9, צאת ראש השנה, יתקיימו בתל אביב צעדות מחאה במקום העצרת השבועית המתקיימת מאז ינואר במוצאי שבת.

בהודעה שהוציא "כוח קפלן" (מטה ארגוני המחאה) נכתב כי "השנה הבאה תוכרז כ'שנת ניצחו הדמוקרטיה'. במסגרת ההכרזה תצא 'צעדת ניצחון הדמוקרטיה' מבית העצמאות ברחוב רוטשילד 16, בו הוכרזה עצמאותה של מדינת ישראל, אל "כיכר הדמוקרטיה" שברחוב קפלן. ההתכנסות תתקיים החל מהשעה 19:00.

"הצועדים ישאו עליהם עותק ענק של מגילת העצמאות, מסמך היסוד של מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית, ממנו ניסתה השבוע ממשלת ישראל להתנער. המארגנים מזמינים את הציבור להגיע לצעדה בלבוש לבן. אירוע זה מחליף את ההפגנה השבועית במוצ"ש, ה 16.9, שלא תתקיים עקב החג.

'"בדיון בבית המשפט אמש גילינו שממשלת ישראל מתנערת ממסמך היסוד של מדינת ישראל – מגילת העצמאות. מול אותם אנטי-ציונים מובהקים שמנסים לרמוס את בסיסה הערכי של מדינת ישראל, נתייצב בגאון, עם מגילת העצמאות, ערכי השוויון, החירות והדמוקרטיה, ונבהיר לממשלת החורבן שהדמוקרטיה תנצח את הדיקטטורה."

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.