JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד: אנחנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים רב זירתי | זמן ישראל

לפיד: אנחנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים רב זירתי

ראש הממשלה לשעבר וראש האופוזיציה יאיר לפיד בפתח ישיבת סיעת יש עתיד:

ערב יום הכיפורים, אני נאלץ להזהיר את אזרחי ישראל: אנחנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים, רב זירתי.  לפי דיווחי מערכת הבטחון מספר ההתרעות ביהודה ושומרון הוא חסר תקדים. גם האירועים האחרונים ליד הגדר בעזה הם בדיוק מהסוג שהוביל בעבר לסבבי לחימה.

ממשלות ישראל, כולל ממשלות נתניהו, ידעו בעבר במצבים כאלה איך לפעול כדי להרגיע את השטח: עיבוי ושילוב כוחות, סגרים, סיכולים ממוקדים, מאמץ מודיעיני, עבודה מסודרת מול הרשות הפלשתינית, המצרים והירדנים. כך הממשלה שלנו עצרה בהצלחה את גל הטרור שהיה פה בשנה שעברה.

זה לא מה שקורה היום. מספר הנרצחים מטרור הכפיל את עצמו מאז עלתה הממשלה הנוכחית לשלטון. מה שמסוכן עוד יותר, הוא שהממשלה לא מתואמת עם מערכת הבטחון.

כל ראשי מערכת הבטחון – צה"ל, שב"כ משטרה, גופי המודיעין – מזהירים את הממשלה ואת הקבינט מהתלקחות אלימה, אבל בן גביר וסמוטריץ' מתעלמים פעם אחר פעם מהמלצת גורמי הבטחון לפעול באופן זהיר ואחראי.

ראש הממשלה איבד שליטה בשריו. כל אחד מהם מנהל מדיניות מסוכנת משל עצמו. לקרוא לאזרחי ישראל לבוא עם נשק לבית הכנסת ביום הכיפורים זו לא מדיניות בטחונית, זה פופוליזם מסוכן.

לתת לעברייני הגבעות להשתולל בלי שום מעצור זו לא מדיניות בטחונית. לפעול בניגוד לעמדת השב"כ והשב"ס לגבי האסירים הבטחוניים זה לא ימין על מלא, אלא הפקרות על מלא. זו גישה שמעדיפה עוד סרטונים והזמנות לאולפנים על פני מדיניות שקולה שתחסוך חיי אדם.

מי שישלם את המחיר הם הילדים שלנו, שיצטרכו להכנס שוב למחנה הפליטים בג'נין, ושוב לעזה, ואולי שוב ללבנון. מי שישלם את המחיר הם ההורים שלנו שיישבו בממ"דים.

להבדיל ממה שהם עשו, אני לא אאשים פה את ממשלת ישראל בטרור, אבל מדיניות בטחון אי אפשר לנהל בסיסמאות פוליטיות ובתחרות על כותרות. אם נתניהו לא ירסן את סמוטריץ' ובן גביר, נשלם בחיי אדם.

במקום לברוח מהצרות עד קליפורניה, ראש הממשלה צריך עוד היום לדפוק על השולחן, לרסן את שריו חסרי האחריות, לפעול יחד עם ראשי מערכת הבטחון להרגעת השטח. אם הוא יפעל באופן אחראי הוא יגלה שבניגוד לחברי ממשלתו האופוזיציה תתן לו גיבוי מלא. תודה רבה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.