JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תחקיר: היכן היה הצבא הישראל ב-7.10 | זמן ישראל

תחקיר: היכן היה הצבא הישראל ב-7.10

היכן היה הצבא הישראלי? תחקיר שפורסם הלילה בניו יורק טיימס חשף את התנהלות צה"ל ב-7 באוקטובר. השורה התחתונה: לישראל לא הייתה תוכנית קרב לפלישה מאסיבית של חמאס.

שאריות בניין המשטרה בשדרות שנותרו בבוקר שאחרי הקרב עם מחבלי חמאס שהשתלטו על המבנה ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
שאריות בניין המשטרה בשדרות שנותרו בבוקר שאחרי הקרב עם מחבלי חמאס שהשתלטו על המבנה ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

בין השאר נכתב כי רק בשעה 07:43, יותר משעה לאחר תחילת המתקפה, כשאלפי לוחמי חמאס כבר הסתערו על ישראל, יצאה מהבור בקריה הוראה ראשונה: על כל כוחות החירום לצאת דרומה, יחד עם כל היחידות הזמינות שיכולות לעשות זאת במהירות.

בצוהריים, שעות לאחר שהחל הטבח, בצבא עדיין לא הבינו את היקף המתקפה, והעריכו כי רק כ-200 מחבלים חדרו לישראל, כשבפועל ידוע כי המספר היה גבוה פי 10 לערך.

נכתב עוד כי הצבא של ישראל היה לא מאויש, לא ממוקם בעמדות, מאורגן בצורה גרועה, וכי חיילים תקשרו בקבוצות וואטסאפ מאולתרות והסתמכו על פוסטים ברשתות החברתיות לצורך מיקוד מידע. המצב היה כה חמור עד כי חיילים במסוק קיבלו הוראה לעקוב אחר דיווחי חדשות וערוצי טלגרם כדי לבחור מטרות.

ההרס בקיבוץ רעים בעקבות חדירת מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: מתוך עמוד "קיבוץ רעים שלנו" בפייסבוק)
ההרס בקיבוץ רעים בעקבות חדירת מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: מתוך עמוד "קיבוץ רעים שלנו" בפייסבוק)

בתחקיר מוזכר הקשב רפאל חיון, שאת סיפורו הבאנו לפני כחודש וחצי, ושבמשך כל השבת השחורה הכיוון כוחות וקיבל הודעות נואשות ממפקדים בכירים וזוטרים, על רקע קריסת מערך השליטה של צה"ל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.