JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט: "חובתנו להחזיר את החטופים, זוהי מטרת מלחמה מוצהרת" | זמן ישראל

גלנט: "חובתנו להחזיר את החטופים, זוהי מטרת מלחמה מוצהרת"

שר הביטחון יואב גלנט נאם בטקס סיום קורס קצינים בבה"ד 1 ואמר כי  "טרם השלמנו את משימתנו. אנו נושאים בחובה הערכית והמוסרית להשיב את 101 החטופים והחטופות הביתה. זו חובתנו כלפי החטופים ומשפחותיהם, וזוהי מטרת מלחמה מוצהרת. אנו מכים את האויב בעוצמה, ומחויבים לציווי המוסרי – להחזיר את החטופים אל ביתם".

עוד אמר: "איראן ספגה מהלומה קשה, זו הייתה פעולה מפתיעה, מדויקת וקטלנית. היא נותרה לבדה בציר הטרור שבנתה. מצבם הקשה של חמאס וחזבאללה אינו מאפשר להם לסייע לה".

כמו כן התייחס לנושא הגיוס ואמר:

"במלחמה הזו נוכחנו גם, כי עלינו להרחיב את הכתפיים, הכתפיים הנושאות בנטל הביטחון. צה"ל צריך עוד חיילים, בסדיר ובמילואים, מכל חלקי העם. זהו צורך חברתי, זוהי חובה ערכית ומעל הכל זהו מרכיב חיוני לביטחון ישראל.

"המלחמה דורשת התגייסות לאומית רחבה – זוהי שעת רצון ושעת מבחן
זהו צו קריאה לכולנו. הלוחמים המחרפים נפשם בשדה הקרב, ביבשה, באוויר ובים, בסדיר ובמילואים, נושאים עיניים אל המנהיגות הלאומית, ומפצירים בנו להוביל לשינוי יסודי והגיוני, הקובע כי: כולנו זוכים להגנת צה"ל ומערכת הביטחון, וכולנו מחויבים בנשיאה בנטל הביטחון".

עוד מדבריו:

"חלפה שנה מהאסון הנורא שפקד את מדינת ישראל. שנה בה הצליחה מערכת הביטחון, וצה"ל בראשה לשנות את פני המערכה, ברצף הישגים מבצעיים חסרי תקדים. תודות לכם – מפקדי ולוחמי צה"ל, חמאס אינו מתפקד עוד כארגון צבאי, אלא ככנופיות טרור. מפקדיו הוכו וחוסלו בעזה וברחבי המזרח התיכון.

"בצפון – תוכנית המלחמה של חיזבאללה קרסה, שרשרת הפיקוד שלו חוסלה, מירב מערך האש הושמד, והלחימה ההרואית של חיילי צה"ל, הביאה לדחיקת חיזבאללה מקו הגבול, ולפירוק תשתית הטרור, שנועדה לפגוע בישובי הגליל. ביהודה ובשומרון – נלחמים חיילי צה"ל יומם וליל ומחסלים באופן שיטתי את קיני הטרור.

"בשבוע האחרון – היכינו גם בראש הנחש, איראן ספגה מהלומה קשה. הוכחנו שוב כי כאשר מדובר על הגנת מדינת ישראל, אין עבורנו מקום רחוק מדי. זו הייתה פעולה מפתיעה, מדויקת וקטלנית. היא פגעה ביכולות, ההגנתיות וההתקפיות של איראן, וחשפה את האויב לפגיעות נוספות, אם יבחר בדרך המלחמה.

"איראן נותרה לבדה בציר הטרור שבנתה – מצבם הקשה של ארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה, אינו מאפשר להם לסייע לה. לאורך השנה האחרונה, רשמנו הישגים חסרי תקדים מול איראן ושלוחיה, ושינינו את מאזן הכוחות במזרח התיכון.

"ההישגים הללו הושגו בזכותכם- לוחמי צה"ל ובזכות המפקדים בשדה ובמטה. זה המקום להביע, פעם נוספת, את אמוני בצה"ל ובמפקדיו, ובראשם הרמטכ"ל, רב- אלוף הרצי הלוי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.