מליאת הכנסת אישרה הלילה בקריאה ראשונה את "חוק הרבנים המרוכך". 52 חברי כנסת תמכו בהצעה, 38 התנגדו. החוק גרם למריבה בין ש"ס ליהדות התורה, שסרבה להצביע עליו עד התערבות ראש הממשלה בנימין שהורה להתפשר, ויהדות התורה קיבלה התחייבות לשינוי הנוסח בהמשך.
לאחר שהמחלוקות בין ש"ס ליהדות התורה נפתרו: "חוק המועצות הדתיות" אושר הלילה במליאה בקריאה ראשונה, ברוב של 52 תומכים אל מול 38 מתנגדים. צפו pic.twitter.com/nbnbioxDxg
— ערוץ כנסת (@KnessetT) November 12, 2024
מטרת התיקון המוצע היא לאפשר לממשלה לתקצב שכר ותקנים של בעלי תפקידים שונים במועצות הדתיות שמונו כדין (למשל רבנים שמונו או שנבחרו, לרבות רבנים אזוריים, רבני יישובים ורבנים וקייסים לעדה האתיופית, בלניות, וכן בעלי תפקידים נוספים), נוסף על סכומי ההשתתפות שמועצות דתיות מקבלות בהתאם להוראות החוק הקיים, ובלי שיהיה בכך כדי לחייב את הרשות המקומית בסכומי ההשתתפות מטעמה בשל הוצאות אלו.
ב-ynet דיווחו כי רבנים בכירים המזוהים עם דגל התורה תקפו את ש"ס על הצעת החוק: "אנחנו צריכים את חוק הגיוס, חוק המעונות, חוקים שיסייעו לאברכים, לא חקיקה שנועדה לעוד בעלי תפקידים במועצות הדתיות שבהן ש"ס שולטת. לא בשביל זה אתם בכנסת".
יוזם הצעת החוק, ח"כ ארז מלול הציג את ההצעה ואמר: "החוק הזה בסך הכל מסדיר את שיטת התקצוב, מי שיקבע מי יהיו הרבנים זה לא שר הדתות אלא היישוב עצמו, ורק אם הוא רוצה רב. לא ייתכן שאתם תנצלו כל מה שקשור ליהדות כדי לנגח ולהסית בצורה פופוליסטית".
השר לשירותי דת ח"כ מיכאל מלכיאלי סיכם לפני ההצבעה את הדיון במליאה ואמר: "הניצחון הוא של נשים צדקניות שרוצות ללכת למקווה ויש פקידים שלא יודעים אם אפשר לאפשר להם את זה או לא.
"אף אחד מהתוקפים כאן לא הבין את החוק וערבב בין חוקים אחרים. הצעת החוק הזו אין לה עלות. החלטתם שזה חוק ג'ובים ואז אתם שואלים איך זה ייתכן?
"אתם יודעים שזה לא נכון אבל טוב לכם להצטרף למקהלה שהמציאו. במשך 70 שנה משרד הדתות מעביר כספים לרשויות מקומיות שאין להם מועצות דתיות. הגיע מבקר המדינה ואמר שלמשרד אין סמכות להעביר למועצות מקומיות אלא רק למועצות דתיות. שאלנו את האוצר איך נוכל להעביר והוא זה שהציע שנעשה את זה דרך תיקון חקיקה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו