JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הנציבות האירופית בצעד דרמטי: שוקלת סנקציות כלכליות וצעדי מסחר נגד ישראל | זמן ישראל

הנציבות האירופית בצעד דרמטי: שוקלת סנקציות כלכליות וצעדי מסחר נגד ישראל

נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בפרלמנט האירופי בשטרסבורג, 8 ביולי 2025 (צילום: AP Photo/Pascal Bastien)
AP Photo/Pascal Bastien
נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בפרלמנט האירופי בשטרסבורג, 8 ביולי 2025

נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין הציגה שורת צעדים וסנקציות נגד ישראל וגורמים ישראלים, על רקע המבוי הסתום במלחמה בעזה.

בין הצעדים – סנקציות אישיות נגד שרים קיצוניים בממשלת ישראל, כמו בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, וסנקציות נוספות על מתנחלים אלימים, וכן צעדים שיתמקדו בענייני כלכלה וסחר, כמו השעיית תשלומי תמיכות בין האיחוד האירופי לישראל ובחינת השעיית הסכם האסוציאציה בין ישראל לאיחוד. 

בנאום מצב האיחוד שנשאה בפרלמנט האירופי בשטרסבורג הוסיפה פון דר ליין כי הנציבות תשהה את כל התשלומים לישראל, מבלי לפגוע בשיתוף פעולה עם החברה האזרחית בישראל ועם "יד ושם", מוסד ההנצחה המרכזי לשואה. עוד הודיעה הנציבה כי בחודש הבא יוקם פורום תורמים לפלסטין, שיכלול מנגנון ייעודי לשיקום רצועת עזה.

כזכור, הנציבות הציעה בעבר להגביל את גישת ישראל לתוכנית הדגל שלה למימון מחקר, אך לא הצליחה להשיג תמיכה מספקת לכך מצד מדינות האיחוד. כעת הבהירה פון דר ליין כי הנציבות תפעל בכל מה שביכולתה לעשות לבדה.

עם זאת, המהלך להשעיית הסכם האסוציאציה, המסגרת המשפטית שנכנסה לתוקף בשנת 2000 ומסדירה את כל ההיבטים של היחסים בין ישראל לאיחוד האירופי, מחייב הצבעה של ראשי 27 המדינות המרכיבות את האיחוד, כך שיהיה קשה להשעות את ההסכם כולו, בשל התנגדויות צ'כיה והונגריה.

נציין כי האיחוד האירופי בכללותו הוא אחד משותפי הסחר הגדולים ביותר של ישראל, ובמשך שנים רבות כשליש מהיצוא הישראלי הגיע למדינות האיחוד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.