נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי "ננקוט בכל צעד אפשרי כדי לוודא שכולם יקיימו" את הצעתו לסיום המלחמה בעזה, אם תאומץ בסופו של דבר על ידי ישראל וחמאס.
כשנשאל בחדר הסגלגל אילו ערבויות הוא נותן לכך שישראל לא תחזור להילחם בעזה לאחר שחרור החטופים, השיב טראמפ כי ההסכם טרם נחתם וכי המשא ומתן עדיין נמשך. עם זאת, אם השיחות במצרים יצליחו, הדגיש טראמפ כי לארצות הברית "יש כוח רב" שהיא יכולה להפעיל כדי להבטיח שההסכם יכובד.
נושא הערבויות האמריקאיות נחשב למרכיב מהותי בשיחות, שכן חמאס מבקש הבטחה מחייבת ככל האפשר מטראמפ שלא יאפשר לישראל לחדש את המלחמה לאחר שחרור החטופים, מאחר שהארגון נראה מוכן כעת לוותר על כל מנופי הלחץ שלו מראש ולשחרר את כל החטופים שנותרו.
שותפיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מהקואליציה דורשים מצידם הבטחה מראש הממשלה כי ישראל תוכל לחדש את הלחימה, אלא אם חמאס יסכים להתפרק לחלוטין מנשקו לאחר שחרור החטופים, דבר שהארגון הבהיר עד כה שאינו מוכן לו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו