נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר בריאיון טלפוני לרשת "פוקס ניוז" כי החטופים המוחזקים בעזה "כנראה ישתחררו ביום שני", זאת לאחר שהכריז מוקדם יותר על הסכמה בין ישראל לחמאס על השלב הראשון של הסכם הפסקת האש.
"הם (החטופים) נמצאים במצב נורא שם. הם עמוק, עמוק מתחת לאדמה", אמר טראמפ. "ברגעים אלה ממש נעשים מאמצים רבים כדי לשחרר את החטופים. אנחנו חושבים שכולם יחזרו ביום שני… וזה יכלול גם את גופות המתים".
טראמפ אמר עוד כי מדובר ב"הסכם שלום היסטורי" וציין כי "זה כבוד גדול להיות מעורב בכך". לדבריו, "הייתה לנו עזרה מדהימה – מסטיב ויטקוף, מג'ארד קושנר, ממרקו (רוביו), מג'יי די (ואנס), מהחבורה כולה – כולם היו פשוט נפלאים. והצבא, כפי שאת יודעת, היה גורם משמעותי מאוד בהשגת ההסכם הזה. יש לנו צבא מצוין עם הנהגה מצוינת".
הנשיא הוסיף כי "העולם כולו התאחד, למען האמת. כל כך הרבה מדינות, כאלה שאפילו לא היית חושב עליהן, הצטרפו יחד. העולם התכנס סביב ההסכם הזה, וזה דבר שלא היה יכול לקרות אחרת. מדינות רבות שלחו את ברכותיהן ואת התחייבותן לעשות כל מה שיידרש. כל המדינות השכנות חתמו, כולן בפנים. זו הייתה תקופה מדהימה באמת".
"העולם כולו התאחד, למען האמת. כל כך הרבה מדינות, כאלה שאפילו לא היית חושב עליהן, הצטרפו יחד. העולם התכנס סביב ההסכם הזה, וזה לא היה יכול לקרות אחרת"
"זה טוב לישראל, טוב למוסלמים, טוב למדינות ערב – וטוב מאוד לארצות הברית, על שיכולנו להיות שותפים ליצירת הסכם כזה", הוסיף טראמפ. "שנים רבות דיברו על שלום במזרח התיכון – זה הרבה יותר מעזה. זה שלום במזרח התיכון, דבר מדהים".



תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו