נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי הוא יכול לבקש מישראל לשוב לאזורים שנסוגה מהם ברצועת עזה ולהשמיד את חמאס אם ירצה, אבל בינתיים נמנע מכך כדי לתת להפסקת האש השברירית שהוא תיווך בתחילת החודש הזדמנות להצליח.
"סיכמנו עם חמאס שהם יהיו טובים מאוד, הם יתנהגו יפה, הם יהיו נחמדים, ואם לא – נשמיד אותם אם נצטרך", אמר טראמפ לעיתונאים בבית הלבן.
הוא חזר על כך שהוא סבור שההתקפה הקטלנית אתמול על חיילי צה"ל ברצועה לא אושרה על ידי הנהגת חמאס.
"אני לא מאמין שזה היה מצד ההנהגה, אבל יש שם מרד פנימי אצלם. הם הרגו כמה אנשים – הרבה אנשים", המשיך טראמפ, שככל הנראה התייחס בכך לעשרות ההוצאות להורג שחמאס ביצע נגד חברי כנופיות יריבות.
"אבל זה ארגון אלים… הם התפרעו מאוד ועשו דברים שלא היה צריך לעשות. אם ימשיכו ככה – אנחנו נעשה סדר, וזה יקרה מהר למדי ובאופן אלים למדי", אמר טראמפ, שרמז בכך שוב שארצות הברית היא זו שתנצח את חמאס לפני שהבהיר שאחרים יבצעו את רצונה של וושינגטון.
"היו מדינות שהתקשרו אליי כשראו את ההרג של חמאס, ואמרו: 'נשמח להיכנס ולטפל במצב בעצמנו'", הוא טען. שום מדינה לא הביעה בפומבי נכונות לשלוח כוחות לרצועה, למעט אינדונזיה. אזרבייג'ן וטורקיה הביעו נכונות כזאת באופן פרטי, כך לדברי גורמים המעורים בפרטים.
"נוסף על כך, ישראל תיכנס תוך שתי דקות אם אבקש ממנה. אני יכול לומר להם – 'היכנסו ותטפלו בזה'. אבל בינתיים לא אמרנו את זה. ניתן לזה קצת הזדמנות", אמר.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו