JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ואנס: טראמפ הצליח להשיג את הפסקת האש בעזה באמצעות לחץ על ישראל | זמן ישראל

ואנס: טראמפ הצליח להשיג את הפסקת האש בעזה באמצעות לחץ על ישראל

סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס במשרד ראש הממשלה בירושלים, 22 באוקטובר 2025 (צילום: Nathan HOWARD / POOL / AFP)
Nathan HOWARD / POOL / AFP
סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס במשרד ראש הממשלה בירושלים, 22 באוקטובר 2025

סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס אומר כי הנשיא דונלד טראמפ הצליח להשיג את הפסקת האש בעזה לאחר ש"הפעיל מנופי לחץ" על ישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 7 באפריל 2025 (צילום: לירי אגמי/פלאש90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 7 באפריל 2025 (צילום: לירי אגמי/פלאש90)

"את תוכנית השלום האחרונה בעזה, שכולנו עבדנו עליה קשה מאוד בשבועות האחרונים, נשיא ארצות הברית הצליח להשיג רק משום שהיה מוכן להפעיל מנופי לחץ על מדינת ישראל", אמר ואנס לפני סטודנטים באוניברסיטת מיסיסיפי, שם השתתף בסבב הרצאות בקמפוסים שאורגן על ידי ארגון הימין Turning Point של הפעיל צ'רלי קירק, שנהרג לאחרונה.

דבריו של ואנס נאמרו בתגובה לשאלה של אחד הסטודנטים, שהגדיר את עצמו כנוצרי, ושאל מדוע קיימת "התפיסה שאנחנו אולי חייבים משהו לישראל".

הסטודנט ציטט בטעות את קירק כאילו האשים את ישראל ב"טיהור אתני של עזה", והוסיף כי הוא אינו מבין מדוע ארצות הברית צריכה לספק לישראל סיוע חוץ, "בהתחשב בעובדה שלא רק שהדת שלהם אינה תואמת את שלנו, אלא אף תומכת בגלוי ברדיפה של שלנו". דברי הסטודנט התקבלו במחיאות כפיים מצד האולם המלא.

תושב אריזונה מתאבל על מייסד טורנינג פוינט USA צ'רלי קירק מחוץ למטה הארגון. 10 בספטמבר 2025 (צילום: Getty Images via AFP)
תושב אריזונה מתאבל על מייסד טורנינג פוינט USA צ'רלי קירק מחוץ למטה הארגון, 10 בספטמבר 2025 (צילום: Getty Images via AFP)

ואנס הגיב לשאלה בנחת ואמר: "קודם כול, כשנשיא ארצות הברית אומר 'אמריקה תחילה', פירוש הדבר שהוא פועל למען האינטרסים של האמריקאים תחילה. זו כל מדיניות החוץ שלנו".

"זה לא אומר שלא יהיו בריתות, שלא נעבוד עם מדינות אחרות מעת לעת", הוסיף סגן הנשיא. "הנשיא מאמין שלעיתים לישראל יש אינטרסים דומים לארצות הברית, ואז נעבוד יחד. לפעמים אין אינטרסים דומים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע פומבית את תמיכתו בתוכנית 20 הנקודות של טראמפ במהלך ביקור בבית הלבן בספטמבר, שבמהלכו התקיימה גם שיחת התנצלות בתיווך אמריקאי בינו לבין מקבילו הקטארי בעקבות התקיפה הישראלית הכושלת שנועדה לפגוע במנהיגי חמאס בדוחה.

"כשאנשים אומרים שישראל איכשהו מנהלת או שולטת בנשיא ארצות הברית, ובכן, היא לא שולטת בנשיא הזה של ארצות הברית, וזה אחד הגורמים לכך שהצלחנו להשיג הישגים מסוימים במזרח התיכון", אמר ואנס, כשהוא מנסה בבירור להשיב לטענות דומות שהופנו בשבועות האחרונים כלפי נתניהו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על דוכן הכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: חיים צח/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על דוכן הכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: חיים צח/לע"מ)

בהמשך התייחס ואנס לטענות הסטודנט בנוגע ליהדות, והודה שבני הדת היהודית אינם רואים בישו את המשיח כמו הנוצרים. "הגישה שלי היא, בואו נקיים את השיחות האלה. בואו ננהל את המחלוקות כשיש כאלה. אבל אם יש תחומי עניין משותפים, עלינו להיות מוכנים לשתף פעולה גם בהם", אמר.

"דבר אחד שחשוב לי מאוד הוא שימור כנסיית הקבר בירושלים. נוצרים מאמינים שזהו האתר שבו נצלב ישו וגם מקום קבורתו. בעיניי, אם נוכל לעבוד עם ידידינו בישראל כדי לוודא שלנוצרים תהיה גישה בטוחה למקום הזה, זהו תחום ברור של אינטרס משותף", אמר ואנס, שביקר באותה כנסייה במהלך ביקורו בישראל בשבוע שעבר.

ג'ארד קושנר, סטיב ויטקוף, סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס ומפקד פיקוד מרכז של ארצות הברית באד קופר במסיבת עיתונאים במרכז השליטה שהקימה ארה"ב סמוך לקריית גת, 21 באוקטובר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ג'ארד קושנר, סטיב ויטקוף, סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס ומפקד פיקוד מרכז של ארצות הברית בראד קופר במסיבת עיתונאים במרכז השליטה שהקימה ארה"ב בסמוך לקריית גת, 21 באוקטובר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

בסוף ביקורו בישראל תקף ואנס את קידום הצעת החוק בכנסת לסיפוח חלקים מהגדה המערבית, ואמר כי הדבר מהווה עלבון אישי, לאחר שטראמפ הצהיר בחודש שעבר כי לא יאפשר את המהלך.

ואנס מציג עצמו זה זמן רב כידיד של ישראל, אך נחשב לחלק מהאגף הבדלני יותר של תנועת MAGA במפלגה הרפובליקאית. "מה שאני לא מקבל זה כל מצב שבו אינטרסים של מדינה אחרת קודמים לאינטרסים של אזרחי ארצות הברית", סיכם ואנס, וזכה למחיאות כפיים מהסטודנטים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.