היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, לא תשתתף הבוקר בדיון בוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת בנושא פרשת הדלפת התיעוד משדה תימן – אף שזומנה אליו.
במכתב שנשלח מטעמה של בהרב־מיארה ליושב ראש הוועדה, שמחה רוטמן, נכתב כי איש מגורמי אכיפת החוק לא יוכל להשתתף בדיון, משום שהדבר עלול לשיבוש החקירה הפלילית המתנהלת בפרשה.
עוד צוין במכתב כי "מידע המצביע על מקור הדלף או חשד לעבירות פליליות הנובעות מכך – לא היה בידי רשויות אכיפת החוק" לפני ההתפתחויות בפרשה בשבוע שעבר, שהובילו להתפטרותה ולמעצרה של הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי.
רוטמן זימן את בהרב־מיארה יחד עם פרקליט המדינה עמית איסמן וגורמים בכירים נוספים במערכת אכיפת החוק, כדי לדון במה שהוא מכנה "ניגודי העניינים" שישנם לטענתו במעורבות היועצת המשפטית בחקירה הפלילית – בשל מעורבותה בהגשת תצהירים בעייתיים לבית המשפט העליון בנושא זה מטעם הפרקליטות הצבאית.
רוטמן תקף בחריפות את בהרב־מיארה ואמר שאין זה מפתיע שמי שנתונה בניגוד עניינים ופועלת לשיבוש החקירה מפרה את החוק ומסרבת להתייצב לדיון.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו