הרמטכ"ל אייל זמיר הודיע היום שצה"ל יחקור את האופן שבו טיפל בתוכנית של חמאס לפלוש ארצה, שכונתה "חומת יריחו", כך הודיע דובר צה"ל. בראש הצוות שיחקור יעמוד אלוף במילואים רוני נומה ויהיו חברים בו מספר קצינים בכירים במילואים. עוד נמסר שהצוות יגבש את מסקנותיו "בהקדם".
זמיר הודיע הערב למטה הכללי שיוקם צוות, בראשות סגן הרמטכ"ל תמיר ידעי, שמטרתו לסנכרן ולבצע בקרה של יישום התהליכים הנובעים מהדוח שגיבש הצוות בראשות אלוף במילואים סמי תורג'מן.
דובר צה"ל הודיע שבשבועות הקרובים ייערך לחברי המטה הכללי יום עיון שבו "יוצגו התייחסויות האלופים ויפורט תהליך הטמעת הלקחים אשר יהיו תחת אחריות הגופים השונים". הצגה נוספת לסגל הפיקוד הכללי של הצבא תבוצע בסמיכות.
הרמטכ"ל הציג בישיבת המטה הכללי את כיווני הפעולה העיקריים להשתנות צה"ל בשנים הקרובות, ובהם "מלחמה בהפתעה כמצפן למוכנות המבצעית של צה"ל; מיסוד נורמות כשירות וכוננות כחלק מתרבות ארגונית מבצעית; חיזוק המודיעין 'כמקצוע' והסדרת התהליכים המקצועיים באגף המודיעין; התמרון היבשתי כמרכיב מרכזי ביכולות צה"ל וכבסיס להכרעה; חיזוק מקצוע הקצונה בדגש על פיתוח ידע, אופן ההסמכה ושמירת הכשירות".
"אנחנו מתקדמים לשלב הבא בנושא התחקירים של השבעה באוקטובר, והוא שלב הטמעת הלקחים בתוכנית העבודה של צה"ל ומימושם", אמר זמיר. "מחובתנו להישיר מבט לכישלון ולהפיק ממנו כל שניתן על מנת לוודא שהוא לא יחזור, שלמדנו כל מה שניתן ללמוד על מנת לשפר את כושרו של צה"ל. אני מאמין שתהליך זה ילווה את צה"ל שנים קדימה, ועלינו לוודא כי הוא מוטמע היטב בכל מרכיבי המערכת".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו