הנשיא לשעבר של בית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה לשעבר אהרן ברק הזהיר הערב בכנס השנתי למשפט ציבורי בחיפה שישראל איננה אותה הדמוקרטיה שהייתה בעבר.
מדברי ברק בנאומו –
הממלכתיות הישראלית נתפסת בעיני ראש הממשלה כ'דיפ סטייט' שיש להילחם בו. את הממלכתיות והאחדות החליפו המפלגתיות והבדלנות. את השוויון בנטל המלחמה, החליפה העסקה הפוליטית המנציחה את ההבחנה בין דם לדם, ומשחררת אוכלוסייה שלמה של חרדים, גם אם תורתם אינה אומנותם, מחובת הנשיאה בנטל. שוב איננו מדינה שערכיה הם ערכים יהודיים ודמוקרטיים.
היחס בין הדרג הפוליטי לבין הצבא, המשטרה והשב"כ, השתבש לחלוטין. ראש הממשלה רואה עצמו מוסמך להורות לדרג הביצועי כיצד עליו לפעול בכל אחת מהזירות. היחס למפגינים הוא כאל עבריינים. נראה לי שאנחנו כבר איננו אזרחים, אלא נתינים. האולם של בית המשפט הפך להיות כיכר להפגנה. המרחק בין הפגנה באולם של בית המשפט, לבין התפרצות לבית המשפט וללשכות השופטים אינו רב. במדינה דמוקרטית לתקשורת חופשית בעלת גוונים שונים, תפקיד חשוב מאין כמותו. אני רואה סכנה רבה בהצעות השונות לסגור אמצעי תקשורת או להשתלט עליהם.
אנו מצויים במדרון ושוב איננו אותה דמוקרטיה שהיינו בעבר. עמדתי על שורה ארוכה של פעולות שמדרדרות את החברה שלנו ומקעקעות את הדמוקרטיה שלנו. אני חושב שיש כאן אסטרטגיה. אסטרטגיה של שיטפון – מגיני הדמוקרטיה בונים סכר במקום אחד, סותמים חור (בבג"ץ, בביטול מינוי, בחקירה וכולי), אבל יש אינסוף חורים. זו מדיניות שבסופו של דבר מתישה את הציבור ואת שומרי הסף ומקעקעת את יכולתם להגן על הדמוקרטיה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו