בדיון הפתיחה של הוועדה המיוחדת לקידום הצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי להסדרת התקשורת, אסתר בוכשטב, שבנה יגב בוכשטב, בן 35, נחטף על ידי חמאס מקיבוץ נירים ב־7 באוקטובר ונרצח בשבי, מתחה ביקורת חריפה על חברי הכנסת, שמקדמים הצעת חוק "לא רלוונטית" במקום להקים ועדת חקירה ממלכתית לתקיפת חמאס.
"אני רואה אתכם מתעסקים בחוק שלא רלוונטי לחיים שלנו. מה שרלוונטי הוא לחשוב איך אנחנו יכולים להחלים מ־7 באוקטובר, להבין מה קרה ביום הזה ומה קרה מאז", היא אומרת בפני חברי הוועדה.
"מדוע התקבלו החלטות לנטוש חטופים במנהרות? וזאת עובדה שהתקבלה החלטה כזו: בני ננטש", מוסיפה בוכשטב.
ביולי 2024 אישר צה"ל כי יגב נרצח בשבי. גופתו אותרה ב־19 באוגוסט 2024 והושבה לישראל לקבורה. רס"ר רן גואילי נותר החטוף החלל האחרון בעזה.
בוכשטב פונה ישירות לקרעי: "אני רוצה שתסתכל לי בעיניים. ח"כ שלמה קרעי, דיברת איתי והבטחת לי שתעשה הכול, ולא עשית".
"אנחנו לא יודעים מה קרה ב־7 באוקטובר. עדיין לא הוקמה ועדת חקירה ממלכתית", היא מוסיפה. "בזה אתם צריכים לעסוק כחברי הכנסת, כחברי הממשלה".
בחודש שעבר החליטה הממשלה לקיים בדיקה משלה לכישלונות סביב הפלישה והטבח שביצע חמאס ב־7 באוקטובר 2023, במקום להקים ועדת חקירה ממלכתית – הכלי המקובל לבדיקת אסונות משמעותיים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתנגד זמן רב להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירוע – היום הקטלני ביותר ליהודים מאז השואה והאסון החמור ביותר בהיסטוריה הישראלית המודרנית – למרות סקרים המעידים בעקביות כי רוב ברור של הציבור הישראלי תומך בכך, לרבות משפחות החטופים ואלה שנרצחו במתקפות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו