JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארה״ב שלחה בקשה למדינות לתרום לעזה מימון וכוחות | זמן ישראל

ארה״ב שלחה בקשה למדינות לתרום לעזה מימון וכוחות

שכונת זייתון שבעיר עזה, 11 בדצמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
שכונת זייתון שבעיר עזה, 11 בדצמבר 2025

משרד החוץ של ארצות הברית שלח בקשה רשמית ליותר מ־70 מדינות, בבקשה לתרום כוחות או מימון לכוח הביטחוני הבינלאומי המתהווה עבור רצועת עזה, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל.

לפי הדיווח, פניות הועברו למעצמות אירופיות מרכזיות כמו צרפת ואיטליה, וכן למדינות קטנות כגון אל סלבדור ומלטה.

גורם אמריקאי אמר לעיתון כי 19 מדינות הביעו עניין בתרומה בדרכים שאינן כוללות שליחת כוחות.

ממשל טראמפ מנסה להרכיב כוח בהיקף של כ־10,000 לוחמים, תהליך שעל פי הדיווח עשוי להימשך עד שנה.

לפי דיווח נוסף של הניו יורק טיימס, פיקוד המרכז של ארצות הברית מארח השבוע יותר מ־25 מדינות, וצפוי לקיים ביום שלישי בדוחה פגישה בנושא הכוח הבינלאומי, ולאחר מכן פגישה נוספת בינואר.

מדינות שהביעו נכונות לשלוח כוחות אמרו לארצות הברית כי הן מוכנות לפעול רק באזורים הנתונים לשליטה ישראלית. ישראל שולטת בקו הצהוב המחלק את הרצועה, בעוד חמאס שולט בכ־47% משטח הרצועה. לפי הוול סטריט ג'ורנל, ארצות הברית ממשיכה ללחוץ על המדינות להסכים לפעול גם ב"אזור האדום" שבשליטת חמאס.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.