מפלגות ש"ס ויהדות התורה מכחישות כי איימו לפזר את הכנסת, בעקבות דיווח של תאגיד השידור "כאן" שלפיו חברי כנסת חרדים הזהירו את ראש הממשלה בנימין נתניהו כי יעשו זאת אם לא יזרז את קידום הצעת החוק לפטור תלמידי ישיבות משירות צבאי.
"אנחנו לא מכירים דבר כזה", אמר דובר ש"ס לזמן ישראל. דברים דומים מסר גם דוברו של ח"כ משה גפני, יו"ר סיעת דגל התורה ביהדות התורה.
הן ש"ס והן דגל התורה הביעו תמיכה בהצעת חוק הגיוס, שימשיך להעניק פטור משירות צבאי לתלמידי ישיבות במשרה מלאה, תוך הגדלה לכאורה של היקף הגיוס בקרב בוגרי מוסדות החינוך החרדיים.
"אני לא יודע" על כך, "כנראה שמישהו אמר משהו", אבל "האמת היא שאם לא יהיה חוק, תהיה בעיה. אנחנו לא תומכים בחוק הזה", אמר מקור בסיעת אגודת ישראל של יהדות התורה.
ש"ס ויהדות התורה חזרו בהן מאיום קודם לפזר את הכנסת בשל סוגיית הגיוס בחודש יוני, מה שאפשר לקואליציה להפיל הצעת חוק שהייתה מובילה לבחירות חדשות. לפי כללי הכנסת, מאחר שהצעת החוק לפיזור הכנסת נדחתה, נדרשו חברי הכנסת להמתין שישה חודשים לפני שניתן יהיה להעלות הצעה נוספת להצבעה, תקופה שהסתיימה השבוע.
לפי "כאן", בשבוע שעבר אמר נתניהו לחברי הכנסת החרדים כי "בחירות בעת הזו יהיו טעות", וכי הוא מעריך שההתנגדות הפנימית בקואליציה להצעת החוק תלך ותפחת. "נידרש להשלים את החקיקה הזאת בהקדם האפשרי", צוטט ראש הממשלה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו