בעקבות פיגוע הטרור בחוף בונדיי בסידני השבוע, שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של הודו סוברהמניאם ג'אישנקר גינו את הטרור כ"איום משותף" על שתי המדינות, במהלך פגישה שקיימו בירושלים.
"הטרור הוא איום משותף לשתי המדינות, ואנחנו עומדים תמיד לצד העם של הודו", אמר סער בהצהרה משותפת. ג'אישנקר הוסיף ואמר כי הודו מגנה את הפיגוע בחוף בונדיי "במונחים החריפים ביותר".
"שתינו מדינות שמנהלות מדיניות של אפס סובלנות כלפי טרור", הוסיף ג'אישנקר, ואמר לעמיתו: "אנחנו מעריכים את התמיכה העקבית שלכם במאבק שלנו בטרור על כל צורותיו וביטוייו".
סער הוסיף כי שתי המדינות יאמצו בשנת 2026 "תוכנית עבודה מקיפה ושאפתנית מאוד" ליחסים הבילטרליים. "הודו היא הדמוקרטיה הגדולה ביותר. הודו היא גם הכלכלה הצומחת ביותר בעולם. אני מאמין שהעתיד הוא הודו, וטבעי שנרצה להיות שותפים לעתיד הזה", אמר.
ג'אישנקר חזר גם על תמיכת הודו בתוכנית השלום האמריקאית לעזה והודה לעמיתו על כך שארגן פגישה בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו בהמשך היום. הוא הוסיף כי יעביר לנתניהו "ברכות חמות" מראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, השוהה כעת בביקור בירדן השכנה.
סער לא ציין כי המחבל שביצע את הפיגוע הוא ממוצא הודי. המשטרה ההודית מסרה כי המחבל סאג'ד אכרם היה במקור מהעיר הדרומית היידראבאד, ושמר על קשר מוגבל עם משפחתו בהודו, שלדבריה "לא הייתה מודעת להקצנתו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו