השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קרא לשב"כ להתחיל לפעול בתראבין א־סאנע, יישוב בדואי בדרום הנתון לפשיטה משטרתית זה כמה ימים. בן גביר אף איים "לכסח" עבריינים ביישוב.
הלילה הוצתו כלי רכב בלהבים, יישוב יהודי סמוך, באירוע שחשוד כהצתת נקמה שביצעו תושבים בדואים על רקע המבצע המשטרתי המתמשך. מאות שוטרים נכנסו ליישוב הבדואי שלשום, בעקבות אירוע הצתה דומה בגבעות בר ובמשמר הנגב.
בדברים שנשא בפני כתבים בכניסה ליישוב טען בן גביר כי ראש שב"כ החדש, דוד זיני, מסכים עימו כי מדובר ב"טרור לכל דבר". הוא טען כי מאז כניסתו של זיני לתפקיד ראש השב"כ חל "שינוי". לדבריו, "השב"כ היום יורד לנגב ופועל ביישובים כאלה, אבל אני רוצה שהשב"כ והמשטרה יהיו כאן ב־100%".
לדבריו, לעבריינים יש אפשרות אחת בלבד במהלך המבצע המתמשך: "להרים דגל לבן". "אני לא מתכוון למצמץ", אמר. "אני אומר לכל מי ששומר חוק שאין לו ממה לפחד, אבל לכל מי שלא שומר חוק – נכסח אתכם".
בן גביר סייר ביישוב תחת אבטחה כבדה, כשהוא מלווה באנשי המשמר הלאומי, כוח הפועל במסגרת משמר הגבול.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו