JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חמאס: הנחנו את גופי השלטון בעזה להיערך להעברת סמכויות במסגרת הפסקת האש | זמן ישראל

חמאס: הנחנו את גופי השלטון בעזה להיערך להעברת סמכויות במסגרת הפסקת האש

פעילי חמאס מחפשים את שרידי החטוף החלל האחרון בשכונת זיתון בעיר עזה, 8 בדצמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
Omar AL-QATTAA / AFP
פעילי חמאס מחפשים את שרידי החטוף החלל האחרון בשכונת זיתון בעיר עזה, 8 בדצמבר 2025

חמאס מסר כי הורה למשרדי הממשלה ולגופים האזרחיים ברצועת עזה להיערך להעברת סמכויותיהם לוועדה פלסטינית עצמאית של טכנוקרטים, שאמורה לנהל את הרצועה במסגרת תוכנית הפסקת האש של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

בהצהרת וידאו אמר דובר חמאס חאזם קאסם כי ההנחיות ניתנו בעקבות הודעת טראמפ על כוונתו להקים "מועצת שלום" לרצועת עזה, שתפקח על עבודת הוועדה הפלסטינית. לדבריו, ההחלטה "ברורה וסופית", ונמסרו גם הנחיות להקל על עבודת הוועדה "לטובת האינטרס הלאומי העליון ובמסגרת התוכנית לסיום המלחמה ברצועת עזה".

לפי הדיווחים, בעוד שמועצת השלום צפויה להתפרסם בקרוב, הרכב הוועדה הפלסטינית עצמה עדיין אינו מוסכם. מקור ברשות הפלסטינית אמר לעיתון אל־קודס אל־ערבי כי חמאס ופתח טרם הגיעו להסכמה על חברי הוועדה, למעט העומד בראשה, שר הבריאות של הרשות הפלסטינית, מג'ד אבו רמדאן, לשעבר ראש עיריית העיר עזה.

גורמים בפתח, בהם סגן נשיא הרשות הפלסטינית מוחמד א־שייח' וראש המודיעין מג'ד פרג', נפגשו בשבוע שעבר עם מתווכים במצרים לדון בנושא. גורמי חמאס צפויים לקיים השבוע שיחות בקהיר עם מקביליהם המצרים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.