חמאס מסר כי הורה למשרדי הממשלה ולגופים האזרחיים ברצועת עזה להיערך להעברת סמכויותיהם לוועדה פלסטינית עצמאית של טכנוקרטים, שאמורה לנהל את הרצועה במסגרת תוכנית הפסקת האש של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
בהצהרת וידאו אמר דובר חמאס חאזם קאסם כי ההנחיות ניתנו בעקבות הודעת טראמפ על כוונתו להקים "מועצת שלום" לרצועת עזה, שתפקח על עבודת הוועדה הפלסטינית. לדבריו, ההחלטה "ברורה וסופית", ונמסרו גם הנחיות להקל על עבודת הוועדה "לטובת האינטרס הלאומי העליון ובמסגרת התוכנית לסיום המלחמה ברצועת עזה".
לפי הדיווחים, בעוד שמועצת השלום צפויה להתפרסם בקרוב, הרכב הוועדה הפלסטינית עצמה עדיין אינו מוסכם. מקור ברשות הפלסטינית אמר לעיתון אל־קודס אל־ערבי כי חמאס ופתח טרם הגיעו להסכמה על חברי הוועדה, למעט העומד בראשה, שר הבריאות של הרשות הפלסטינית, מג'ד אבו רמדאן, לשעבר ראש עיריית העיר עזה.
גורמים בפתח, בהם סגן נשיא הרשות הפלסטינית מוחמד א־שייח' וראש המודיעין מג'ד פרג', נפגשו בשבוע שעבר עם מתווכים במצרים לדון בנושא. גורמי חמאס צפויים לקיים השבוע שיחות בקהיר עם מקביליהם המצרים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו