JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדיפלומט הבכיר איתן נאה הלך לעולמו בפתאומיות | זמן ישראל

הדיפלומט הבכיר איתן נאה הלך לעולמו בפתאומיות

שגריר ישראל באיחוד האמירויות איתן נאה (צילום: AP Photo/Kamran Jebreili)
AP Photo/Kamran Jebreili
שגריר ישראל באיחוד האמירויות איתן נאה

איתן נאה, דיפלומט ותיק ששירת כשגריר ישראל באזרבייג'ן, בטורקיה ובבחריין, הלך לעולמו בפתאומיות והוא בן 62.

נאה היה הדיפלומט הישראלי הראשון שהחל לפעול באיחוד האמירויות לאחר הסכם הנורמליזציה, וכיהן כמיופה כוח בשגרירות ישראל באבו דאבי. בתפקידו האחרון שימש כנציג משרד החוץ למרכז התיאום האזרחי־צבאי (CMCC) בקריית גת.

שגריר ישראל באיחוד האמירויות איתן נאה נואם במוזאון השואה בדובאי, 26 במאי 2021 (צילום: AP Photo/Kamran Jebreili)
שגריר ישראל באיחוד האמירויות איתן נאה נואם במוזאון השואה בדובאי, 26 במאי 2021 (צילום: AP Photo/Kamran Jebreili)

שר החוץ גדעון סער ספד לו וכתב: "איתן היה דיפלומט מחונן שהצטיין ביצירת קשרים ויחסים בכל מקום שבו שירת. מעל הכול, בכל שליחויותיו ובתפקידים הרבים שמילא, הוא נודע בלב רחב ובחמלה ללא גבול".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, שמינה את נאה לשגריר הראשון של ישראל במנאמה, כתב ברשת X כי הוא "שירת את מדינת ישראל במסירות במשך יותר מ־35 שנה".

בשנים 2016–2018 כיהן נאה כשליח ישראל בטורקיה, עד שגורש מאנקרה במחאה על מותם של עשרות פלסטינים בעימותים אלימים עם כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה. עם גירושו נדרש לעבור בידוק ביטחוני מחמיר בנמל התעופה באיסטנבול, שכלל הסרת נעליים, מול מצלמות התקשורת הטורקית – אירוע שגרר תגובה מצד ישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.