JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גל הירש לזמן ישראל: ביידן נתן לסנוואר בדיוק את מה שהוא רצה | זמן ישראל

גל הירש לזמן ישראל: ביידן נתן לסנוואר בדיוק את מה שהוא רצה

מתאם השבויים והנעדרים גל הירש במשרד ראש הממשלה בירושלים, 27 בינואר 2026 (צילום: מעיין טואף / לע"מ)
מעיין טואף / לע"מ
מתאם השבויים והנעדרים גל הירש במשרד ראש הממשלה בירושלים, 27 בינואר 2026

הלחץ המדיני והציבורי שהפעיל ממשלו של ג'ו ביידן על ישראל "שיבש את המשא ומתן" ונתן ליחיא סנוואר "בדיוק את מה שהוא רצה". כך טוען גל הירש, האחראי על השבויים והנעדרים במשרד ראש הממשלה, בשיחה עם זמן ישראל. 

הירש טען שחמאס "ניצל את חוסר התיאום בינינו לבין ארצות הברית", את פעילות האו"ם והמדינות האירופיות ואף את ההפגנות בישראל, כדי ליצור מצג שווא שלפיו ישראל מטרפדת עסקאות, בעוד שלדבריו "הצד שביטל ודחה שוב ושוב עסקה היה חמאס".ֿ

"אמרתי לו, מה אתם עושים? יש לכם שם חטופים אמריקאים, אזרחים ישראלים אמריקאים. אתם מבינים שאתם משבשים את המשא ומתן?"

"בלילה שבו שמעתי על אמברגו הנשק או על ה'אל תעזו להיכנס לרפיח', כל הלחצים האלה – קיימתי שיחה עם גורם אמריקאי בכיר מאוד, בזמן שנהגתי באמצע הלילה מירושלים לכאן [לבני ברק]", סיפר הירש.

"זו היתה שיחה קשה מאוד. אמרתי לו, באופן ישיר – אני לא נוהג לדבר כך בדרך כלל – מה אתם עושים? יש לכם שם חטופים אמריקאים, אזרחים ישראלים אמריקאים. אתם מבינים שאתם משבשים את המשא ומתן? אתם נותנים לסנוואר בדיוק את מה שהוא רוצה. מבחינתו, הפער מקדם את האסטרטגיה הפוליטית שלו מההתקפה של 7 באוקטובר כדי להפיק הישגים פוליטיים – ואתם עושים את זה עכשיו".

תמונה עם השלט
תמונה עם השלט "זה עכשיו או לעולם לא" מההפגנה בת"א שפרסם מחדש נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. 4 באוקטובר 2025 (צילום: רעי אש)

"חמאס", אמר הירש, "פעל ליצירת קרע בחברה הישראלית באמצעות תעמולה יעילה מאוד – וביצירת תמונה הפוכה: אף שהם היו אלה שגררו רגליים ולא רצו להתקדם במשא ומתן וטרפדו עסקאות, הם הטילו עלינו את האחריות, כאילו אנחנו אלה שטרפדנו את המשא ומתן והעסקאות".

לטענתו, ארגון הטרור "קרא לציבור הישראלי לצאת להפגנות. בכל שבת אחר הצהריים יצא סרטון של חטוף שקרא להפגין: צאו לרחובות". "האופן שבו המסרים של חמאס התקבלו כאן בישראל והוגברו היה מזעזע", הוא קובע.

"חמאס פעל ליצירת קרע בחברה הישראלית באמצעות תעמולה יעילה מאוד: אף שהם היו אלה שגררו רגליים ולא רצו להתקדם, הם הטילו עלינו את האחריות, כאילו אנחנו אלה שטרפדנו את המו"מ"

לדבריו של הירש, נקודת המפנה הגיעה רק לאחר חיסול סנוואר ופגיעות קשות בציר האיראני, אז חמאס הבין "שאין לו על מה להישען" והחל לנוע לעבר עסקה. הירש הוסיף כי הוא מודע לכך ששחרור מחבלים יגבה בעתיד מחיר דמים, אך הדגיש: "אנחנו משחררים רוצחים… אבל עדיין אנחנו חייבים להציל אנשים".

אלוף פיקוד הדרום לשעבר ירון פינקלמן, ראש אגף המבצעים לשעבר אלוף עודד בסיוק ומפקד אוגדת עזה תת־אלוף ברק חירם עומדים מעל גופתו של סנוואר ב־17 באוקטובר 2024 (צילום: דובר צה
אלוף פיקוד הדרום לשעבר ירון פינקלמן, ראש אגף המבצעים לשעבר אלוף עודד בסיוק ומפקד אוגדת עזה תת־אלוף ברק חירם עומדים מעל גופתו של סנוואר ב־17 באוקטובר 2024 (צילום: דובר צה"ל)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.