JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אגודת ישראל תצביע היום בכנסת נגד חוק ההסדרים | זמן ישראל

אגודת ישראל תצביע היום בכנסת נגד חוק ההסדרים

יו"ר אגודת ישראל והעומד בראש רשימת יהדות התורה, הרב יצחק גולדקנופף, מצטלם בירושלים, 13 בספטמבר 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
יו"ר אגודת ישראל והעומד בראש רשימת יהדות התורה, הרב יצחק גולדקנופף, מצטלם בירושלים, 13 בספטמבר 2022

סיעת אגודת ישראל של מפלגת יהדות התורה תצביע היום במליאת הכנסת נגד חוק ההסדרים, רכיב מרכזי בתקציב המדינה לשנת 2026 – כך הודיע ביטאון הסיעה "המודיע". אגודת ישראל התנגדה להצעת החוק גם בקריאה הראשונה.

במקביל, כלי תקשורת חרדיים דיווחו אמש כי החלו מגעים לצמצום פערים בין היועץ המשפטי של ועדת החוץ והביטחון לנציגי המפלגות החרדיות סביב חוק הקואליציה להסדרת הגיוס והפטורים לציבור החרדי. ההתפתחויות עשויות להספיק כדי למנוע מש"ס ופלג דגל התורה ביהדות התורה לחסום מהלך קואליציוני לפיצול חוק ההסדרים מחבילת רפורמות כלכליות שמקדם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' במסגרת התקציב.

בשבוע שעבר חסמה ש"ס הצבעה דומה במחאה על קצב קידום איטי של חוק הפטור מגיוס, שאם יתקבל ישמר פטורים רחבים לתלמידי ישיבות. ביטאון דגל התורה, "יתד נאמן", לא מסר כיצד תצביע הסיעה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.