ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות של הכנסת קיימה דיון מיוחד לציון שנתיים להיעלמותה של היימנוט קסאו בת התשע, שנעלמה בצפת ב־25 בפברואר 2024. יו"ר הוועדה, ח"כ גלעד קריב, אמר כי מדובר בדיון ה־15 שמקיימת הוועדה בנושא וציין כי "אנו מציינים בצער שנתיים להיעלמותה של היימנוט".
קסאו נראתה לאחרונה במצלמות אבטחה בשעה 19:45, כשהיא מחלקת עלוני בחירות מחוץ למרכז הקליטה של הסוכנות היהודית בצפת, שם התגוררה עם משפחתה מאז עלו מאתיופיה שלוש שנים קודם לכן.
החקירה הועברה בדצמבר האחרון מיחידת המשטרה האזורית ליחידת להב 433, אולם נציג המשטרה אמר בדיון כי צוות החקירה "עדיין בשלבים הראשוניים של בחינת החומר" שנצבר בשנתיים האחרונות.
הוריה של היימנוט פנו לוועדה בבכי, באמצעות מתורגמן לאמהרית, ודרשו להעביר את הטיפול בתיק לשב"כ.
"אנחנו מבקשים להעביר את התיק לשב"כ, שיש לו יותר משאבים ויכולות, עד שהיימנוט תחזור", אמר האב, טספאי קסאו. ח"כ צגה מלקו מהליכוד הביעה אכזבה מכך שלא נעשה די להעלאת המודעות לפרשה והוסיפה: "אני מתביישת לשבת כאן ולבקש סליחה מהמשפחה שעדיין לא מצאנו את בתכם". לפי הדיווח, לא נרשמה התייחסות פומבית נוספת מצד חברי קואליציה או הממשלה לציון המועד.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו