נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אומר כי אינו רוצה שלוחמים כורדים מעיראק יצטרפו למלחמה נגד איראן, ובכך שם קץ לספקולציות הגוברות שלפיהן הוא תומך ברעיון.
"אני לא רוצה שהכורדים ייכנסו לאיראן… הם מוכנים להיכנס, אבל אמרתי להם שאני לא רוצה שהם ייכנסו… המלחמה מסובכת מספיק גם ככה… אנחנו לא רוצים לראות את הכורדים נפגעים או נהרגים", אמר טראמפ לכתבים על סיפון האייר פורס 1, לאחר שנכח בטקס קבלת ארונותיהם של ששת החיילים האמריקאים הראשונים שנהרגו בעימות עם איראן.
טראמפ גם ביטל את הדיווחים שלפיהם רוסיה מספקת לאיראן מודיעין במלחמה וטען כי אין כל אינדיקציה לכך שמוסקבה תומכת בטהרן.
הוא חזר והדגיש כי ארה"ב אינה מעוניינת להגיע להסדר עם איראן, וכי הוא רוצה לבחור מי יהיה המנהיג הבא כדי להבטיח שהוא לא יוביל את המדינה למלחמה.
טראמפ אמר כי המלחמה "תימשך עוד זמן מה", וסירב לספק לוח זמנים, לאחר שדוברות הבית הלבן מסרה אתמול כי היא הלחימה צפויה להימשך בין ארבעה לשישה שבועות.
כשנשאל על פריסה אפשרית של כוחות קרקע אמריקאיים באיראן, טראמפ סירב לספק תשובה חד-משמעית. "האם זה יכול לקרות? ייתכן… [זה] יצטרך להיות מסיבה טובה מאוד", אמר.
באשר למאגרי האורניום המועשר שעדיין נותרו באיראן, טראמפ הבהיר כי ארה"ב אינה מתמקדת כרגע בהשגת השליטה עליהם (או בהשבתם), אך היא עשויה לעשות זאת בשלב כלשהו. "זה משהו שנוכל לעשות בהמשך", הוסיף.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו