דובר צה"ל עדכן כי חיל הים תקף במהלך הלילה, בהכוונה מדויקת של אמ"ן, חמישה מפקדים בגיס לבנון ובגיס פלסטין של "כוח קודס" במשמרות המהפכה, בעת שנפגשו בבית מלון בביירות שבלבנון.
גיס לבנון של "כוח קודס" מהווה ציר קשר מרכזי בין ארגון הטרור חזבאללה למשטר הטרור, ובכיריו פועלים על מנת לתאם את פעילותם של ארגוני הטרור השונים בלבנון. המפקדים שחוסלו קידמו פעילות טרור ברחבי לבנון בעודם מסתתרים במלון אזרחי.
בתקיפה חוסלו שלושה מפקדים מרכזיים ב"כוח קודס":
מג'יד חוסייני – היה אחראי על העברת כספים לשלוחי המשטר בלבנון עבור מימון פעילות של ארגון הטרור חזבאללה, גיס לבנון, גיס פלסטין, ארגון הטרור חמאס וגופי טרור נוספים הפועלים מלבנון. כמו כן, היה אחראי על מימון וייצור אמצעי לחימה על מנת לקדם את הפעילות הצבאית של ארגון הטרור חזבאללה.
עלי רזא בי-אזאר – שימש כמפקד ענף המודיעין של גיס לבנון ב"כוח קודס". בי-אזאר נחשב למוקד ידע משמעותי בתחום המחקר המודיעיני, ובמסגרת תפקידו פעל לאיסוף מודיעין עבור ארגון הטרור חזבאללה.
אחמד רסולי – שימש כאחראי המודיעין בגיס פלסטין של "כוח קודס". מתוקף תפקידו, היה אחראי על איסוף מודיעין עבור ארגוני הטרור הפלסטיניים בלבנון וברצועת עזה.
בנוסף, חוסלו חוסיין אחמדלו, שהיה פעיל מודיעין ועסק באיסוף מודיעין על מדינת ישראל למטרות טרור, ואבו מוחמד עלי, שהיה נציג חזבאללה בגיס פלסטין והיה אמון על הקשר השוטף עם הארגון.
בהודעת צה"ל נמסר כי מפקדים אלו חוסלו לאחר חיסולו של מפקד גיס לבנון בשבוע שעבר, דאוד עלי זאדה. חיסולם מהווה פגיעה משמעותית והכרחית בנוכחות האיראנית בלבנון ובארגון הטרור חזבאללה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו