JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ויטקוף: ארצות הברית השמידה כמעט את כל יכולת ההעשרה ויכולת ההמרה של איראן | זמן ישראל

ויטקוף: ארצות הברית השמידה כמעט את כל יכולת ההעשרה ויכולת ההמרה של איראן

שליח טראמפ סטיב ויטקוף על סיפון נושאת המטוסים לינקולן. 7 בפברואר 2026 (צילום: עמוד ה-X של סטיב ויטקוף)
עמוד ה-X של סטיב ויטקוף
שליח טראמפ סטיב ויטקוף על סיפון נושאת המטוסים לינקולן. 7 בפברואר 2026

השליח המיוחד של ארצות הברית סטיב ויטקוף אמר כי הוא וג'ארד קושנר עשויים לבקר בישראל בשבוע הבא, תוך שהוא הבהיר שטרם התקבלה החלטה סופית.

הוא הכחיש בריאיון ל־CNBC כי הביקור שתוכנן בתחילה לשבוע זה בוטל בשל כעס על כך שישראל שמה לה למטרה אתרי ייצור נפט איראניים.

הוא אמר כי הביקור נועד לתיאום עם ישראל בנוגע לאיראן.

"סביר להניח שנערוך את הנסיעה הזו בשבוע הבא, אך איננו בטוחים לגביה נכון לעכשיו", אמר ויטקוף.

כשנשאל אם מטרותיה הסופיות של ישראל למלחמה הן אותן מטרות של וושינגטון – בהתחשב בכך שירושלים התעקשה יותר על הצורך בחילופי משטר – ויטקוף התעקש שהן אכן כאלו.

"ישראל היא מדינה של פצצה אחת. פצצה אחת מחסלת אותם", הוא אמר, מבלי לפרט.

ויטקוף אמר שאיראן לא הראתה עניין בחזרה למשא ומתן מאז שארצות הברית וישראל פתחו במלחמה ב־28 בפברואר.

"אני בטוח שהנשיא יהיה פתוח לכך, אך כרגע, שלום מתוך עוצמה הוא מה שקובע. אנשים כמו האיראנים מבינים רק דבר אחד – חלופה גרועה אם לא יעשו כפי שהנשיא ביקש מהם לעשות", טען.

הוא אמר כי איראן יצרה "מגן טילים התקפי" כדי להגן על תוכנית הגרעין שלה והיא זורעת הרס ברחבי האזור, תוך שהיא מאבדת את כל בעלות בריתה בתהליך על ידי כך שהיא שמה אותן למטרה מאז פרוץ המלחמה.

ויטקוף נלחץ בשאלות לגבי ההצדקה של ארצות הברית למלחמה לאחר שזו טענה כי השמידה לחלוטין את תוכנית הגרעין של איראן בשנה שעברה.

הוא השיב שארצות הברית "השמידה כמעט את כל יכולת ההעשרה ויכולת ההמרה שלהם" – הודאה לכאורה בכך שתוכניתה של איראן לא הושמדה, למעשה, לחלוטין.

הוא ציין כי איראן מנעה ממשקיפי האו"ם גישה לאתרי הגרעין שלהם מאז התקיפות של ארצות הברית וישראל על איראן בשנה שעברה. "אם הכול היה למטרות אזרחיות בלבד, כפי שאמרו, מדוע שלא יאפשרו למשקיפים להיכנס למדינתם? הם לא יאפשרו להם להיכנס מכיוון שדברים רעים קורים שם".

הוא ציין גם כי לאיראן יש 460 קילוגרמים של אורניום מועשר ל־60% – רמה שאינה נחוצה "אלא אם כן אתה חותר להשגת נשק".

"הם יכלו בקלות לקחת את החומר המועשר ל־60% ולהכין ממנו פצצה מלוכלכת", אמר ויטקוף. עם זאת, הדבר ידרוש לכאורה אתרים שארצות הברית טוענת שהשמידה לחלוטין בשנה שעברה.

באשר לדיווחים כי רוסיה חולקת מודיעין עם איראן נגד ארצות הברית, ויטקוף אמר כי מוסקבה הכחישה זאת.

"בואו נקווה שהם אינם חולקים… אנחנו יכולים לסמוך על המילה שלהם", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.