JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שני מפגינים נעצרו במחאה מול הכנסת על חוק עונש מוות למחבלים | זמן ישראל

שני מפגינים נעצרו במחאה מול הכנסת על חוק עונש מוות למחבלים

מאות מפגינים מחו מחוץ לכנסת על חוק עונש המוות למחבלים. המשטרה הודיעה כי ההפגנה "אינה חוקית" ועצרה שני מפגינים בטענה שהם "מפרי סדר". בנוסף המשטרה הפעילה מכת"זית במקום, לפי התיעודים מטווח קרוב. 

המחאה הקטנה פוזרה במהירות על ידי המשטרה. השוטרים השתמשו במכת"זית ופצעו שני מפגינים, שפונו לקבלת טיפול רפואי, כך לדברי פעילים.

תיעוד מהמחאה מראה שוטרים מתיזים מים בעוצמה לעבר מפגינים מטווח קצר, בניגוד לנהלים של המשטרה לשימוש באמצעי לפיזור הפגנות.

לדברי המשטרה, שוטרים ולוחמי מג"ב החלו לפזר את ההפגנה לאחר שהמפגינים סירבו להישמע לקריאות להתפזר.

המשטרה טוענת כי המחאה מנוגדת לחוק ולהנחיות שעת חירום של פיקוד העורף, המגבילות התקהלות חיצונית לעד 50 בני אדם.

ח"כ גלעד קריב מהדמוקרטים מתח ביקורת על התנהלות המשטרה וכינה אותה "אכיפה בררנית", וציין כי משטרת ירושלים נמנעה מלפזר התקהלות ציבורית גדולה בהרבה מאז פרוץ המלחמה עם איראן לפני יותר מחודש.

"בכל רגע נתון יש עשרות התקהלות בירושלים שלא עומדות בהנחיות פיקוד העורף. כולנו זוכרים את התמונות ממסיבות פורים. ואת התמונות מבתי ספר חרדיים לפני חופשת הפסח. אותם [השוטרים] פיזרו את עשרות המטורפים שפרצו לקבר יוסף עם פחות אלימות", כתב קריב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.