JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ מאיים: בלי הסכם עם איראן - "לא יהיו גשרים ולא תחנות כוח" | זמן ישראל

טראמפ מאיים: בלי הסכם עם איראן - "לא יהיו גשרים ולא תחנות כוח"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשאל על המסרים הסותרים לכאורה מהימים האחרונים, שבהם אמר גם שהמלחמה מתקרבת לסיום וגם שארה"ב יכולה "להחזיר את איראן לתקופת האבן".

"איזה מהם נכון?", שאל כתב במסיבת עיתונאים בבית הלבן, וטראמפ השיב: "אני לא יודע. אני לא יכול לומר לך. זה תלוי במה שהם יעשו". 

טראמפ הזכיר את האולטימטום שהציב לאיראן עד יום שלישי בלילה לקבל הסכם לסיום המלחמה ולפתוח מחדש את מצרי הורמוז, דדליין שכבר דחה פעמיים.

"הם ביקשו הארכה של שבעה ימים. אמרתי, 'תנו להם 10 ימים'", אמר, וציין כי בהמשך דחה זאת ב-24 שעות נוספות ביום ראשון. "חשבתי שזה לא מתאים. היום שאחרי חג הפסחא. אני רוצה להיות אדם נחמד. יש להם עד מחר. עכשיו נראה מה יקרה", הוסיף.

"הם מנהלים משא ומתן, אנחנו חושבים בתום לב", אמר על איראן. "אנחנו מקבלים סיוע מכמה מדינות מדהימות שרוצות שזה ייגמר, כי זה משפיע גם עליהן".

"אנחנו נותנים להם עד מחר, שמונה בערב לפי שעון החוף המזרחי. אחרי זה – לא יהיו גשרים. לא תחנות כוח. תקופת האבן", איים.

טראמפ הוסיף כי בניגוד לעבר, הוא רואה כעת בפתיחה מחדש של מצרי הורמוז "עדיפות גדולה מאוד", והדגיש כי לאיראן יש יכולת לשבש בקלות את התנועה במצר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.