JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: בכיר אמריקאי - "המגעים עם איראן נמשכים, יש התקדמות" | זמן ישראל

דיווח: בכיר אמריקאי - "המגעים עם איראן נמשכים, יש התקדמות"

בחדשות 12 פורסם כי מתווכים ממצרים, פקיסטן וטורקיה פועלים לגשר על הפערים בין ארה"ב לאיראן בניסיון להגיע להסכם לסיום הסכסוך או להארכת הפסקת האש הנוכחית, כך לפי מקורות אמריקאים וגורמי תיווך.

גורם אמריקאי בכיר אמר כי המגעים בין וושינגטון לטהרן נמשכים וכי הושגה התקדמות מסוימת בשיחות האחרונות.

לפי הדיווח, ארה"ב ריככה את עמדתה במהלך המשא ומתן והציעה כי איראן תקפיא את העשרת האורניום ל-20 שנה במקום להפסיק אותה לחלוטין. איראן, מצדה, הסכימה עקרונית להקפאה, אך רק לתקופה קצרה יותר – לפי הדיווח פחות מ-10 שנים.

עוד נמסר כי ארה"ב דרשה מאיראן לייצא את מלאי האורניום המועשר שלה, אך טהרן דחתה את ההצעה והסכימה במקום זאת לדלל את החומר בתוך איראן תחת פיקוח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית.

למרות היעדר הסכם סופי, גורמים איראניים סברו כי הצדדים מתקרבים להסכמה, והופתעו כאשר סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די. ואנס הודיע על הפסקת השיחות.

עוד דווח כי טורקיה פועלת להאריך את הפסקת האש הנוכחית בת השבועיים ב-45 עד 60 ימים נוספים, כדי לאפשר זמן נוסף להגעה להסכם, כאשר גורמים מדגישים כי יידרש פשרה משני הצדדים בנושאים המרכזיים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.