מקורב לנושא אמר לזמן ישראל כי למרות שהתקיימו דיונים בנושא, עד כה לא התנהל משא ומתן רציני בין גורמים פוליטיים בגוש הימין שלפי הדיווחים פועלים להקמת חלופה "ממלכתית" יותר לליכוד.
כזכור, בחדשות 12 דווח כי גורמי ימין בכירים, בהם חברים בקואליציה של נתניהו, מארגנים מפלגה פוליטית חדשה המכונה "ליכוד ב'", שתהיה "נקייה מקיצונים" ותתיישר יותר עם הליכוד שלפני נתניהו.
לפי הדיווח, שלא יוחס למקור, המהלך כולל דמויות בהווה ובעבר בליכוד שהיו להן מתיחויות עם נתניהו, בהן חבר הכנסת מהליכוד יולי אדלשטיין וסגנית שר החוץ שרן השכל, שסירבה להצטרף מחדש לליכוד לצד יתר חברי מפלגת תקווה חדשה.
בשיחה עם זמן ישראל אחר הצהריים, מקור המעורה בשיחות אמר כי הן עשויות להפוך לרציניות בשבועות הקרובים ולהוביל להתקדמות בהקמת מפלגה חדשה, אך עד כה נרשמה התקדמות מועטה בלבד, אם בכלל, בנושא.
לדברי המקור, ההודעה אחר הצהריים על כך שראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וראש האופוזיציה יאיר לפיד מקימים רשימה מאוחדת לקראת הבחירות הקרובות עשויה לשמש דחיפה לפעולה נוספת מצד מנהיגי הימין המתון המתנגדים לממשלה הנוכחית, במיוחד אם הרשימה החדשה תוכיח שהיא יכולה להשיג תמיכה אלקטורלית מוגברת.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו