נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שב על טענתו שאיראן התקרבה לעמדת וושינגטון בשיחות, אך עדיין לא הרחיקה לכת די הצורך בכל הנוגע לסוגיית הגרעין.
"הם התקדמו דרך ארוכה. השאלה היא אם הם יתקדמו מספיק. ברגע זה, לעולם לא יהיה הסכם אלא אם כן יסכימו שלא יהיו נשק גרעיני", אמר טראמפ לכתבים בחדר הסגלגל.
הוא טען שהשיחות עם איראן נמשכות, מבלי לציין אם הן מתקיימות באמצעות מתווכים.
טראמפ שב וטוען כי אין צורך שהשליחים שלו יטוסו כל הדרך לפקיסטן המתווכת כדי לקיים שיחות שניתן לנהל בטלפון.
כשנשאל איזה משתי המלחמות תסתיים קודם, זו שבאיראן או זו שבין רוסיה לאוקראינה, השיב: "אולי לוח הזמנים שלהן דומה".
עם זאת, נראה כי לאף אחת מהמלחמות אין סיום מובהק באופק, שכן איראן מסרבת לדרישות וושינגטון לוותר לצמיתות על כל יכולות ההעשרה ולהעביר את מלאי האורניום המועשר שברשותה.
במקום זאת, היא הציעה הסכם לפתיחת מצר הורמוז מחדש תוך דחיית השיחות על תיק הגרעין – יוזמה שטראמפ דחה.
טראמפ חזר והדגיש כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הציע לסייע בשיחות עם איראן באמצעות החזקת מלאי האורניום שלה, אך נשיא ארצות הברית אמר כי היה מעדיף שמוסקבה תתמקד בסיום המלחמה שלה עם אוקראינה.
כשנשאל על החלטת איחוד האמירויות לפרוש מארגון המדינות המייצאות נפט, אמר טראמפ כי זה "נהדר".
"זה דבר טוב להורדת מחיר הדלק, להורדת מחיר הנפט, להורדת הכול", אמר הנשיא, מבלי לפרט.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו