נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אותת כי אם יחליט לחזור למלחמה נגד איראן, יידרשו לו שבועיים עד שלושה שבועות כדי להשלים את יעדיו במלחמה.
"כבר הוצאנו מכלל פעולה הרבה ממה שהיינו צריכים לעשות, כנראה עוד שבועיים, שבועיים, אולי שלושה שבועות", אמר טראמפ למגיש הרדיו השמרני יו יואיט.
"או שנעשה את העסקה הנכונה, או שננצח בקלות רבה מבחינה צבאית", אמר טראמפ. הוא הדגיש כי "למשוגעים האלה לא יהיה נשק גרעיני".
טראמפ אמר גם כי הוצאת מלאי האורניום המועשר בדרגה גבוהה של איראן חייבת להיות חלק מהסכם. "כן, אנחנו חייבים. זה חלק מזה", אמר.
טראמפ המעיט בחשיבותם של הטילים הבליסטיים של איראן ובמימון השלוחים שלה, שניים מהיעדים המרכזיים של ישראל במלחמה.
"תראה, טילים זה רע, אבל כן, והם גם חייבים להגביל את זה, אבל העניין כאן הוא שהם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני", אמר טראמפ.
הוא סירב לומר כי איראן תידרש להפסיק לממן שלוחים, ואמר רק כי היא לא תהיה במצב כלכלי שיאפשר לה לעשות זאת, בשל הנזק שנגרם לתשתיות האנרגיה שלה.
טראמפ אמר כי ארצות הברית משאירה על כנו את הצבא הקונבנציונלי של איראן, בניגוד למשמרות המהפכה האסלאמית. "אנחנו לא מבקשים לרסק את הצבא", אמר.
"בכוונה לא תקפנו אותם יותר מדי, כי אנחנו חושבים שהם בעצם הרבה יותר מתונים", אמר.
יומיים לפני ששר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו נפגש עם האפיפיור לאו ה־14 בוותיקן, טראמפ האשים את האפיפיור בכך שהוא מסכן קתולים משום שהוא מקבל לכאורה איראן גרעינית.
"האפיפיור מעדיף לדבר על כך שזה בסדר שלאיראן יהיה נשק גרעיני, ואני לא חושב שזה טוב במיוחד", אמר טראמפ. "אני חושב שהוא מסכן הרבה קתולים והרבה אנשים. אבל אני מניח שאם זה תלוי באפיפיור, הוא חושב שזה בסדר גמור שלאיראן יהיה נשק גרעיני".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו