שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו מתעקש כי המלחמה באיראן הסתיימה, וכי וושינגטון מתמקדת כעת בשימוש באמצעים לא-קינטיים כדי לשכנע את טהרן לוותר על שאיפותיה הגרעיניות.
"מבצע 'זעם אפי' הסתיים. השגנו את היעדים של המבצע הזה", אמר רוביו הלילה במהלך מסיבת עיתונאים.
כשנשאל כיצד ארה"ב יכולה להכריז על ניצחון אם איראן לא ויתרה על יכולות ההעשרה או על מאגרי האורניום המועשר ברמה גבוהה, השיב רוביו כי המטרה הייתה להסיר את "המגן הקונבנציונלי" שאיראן ניסתה לייצר באמצעות תוכנית הטילים הבליסטיים שלה, שנועד למנוע ממדינות לפעול נגד תוכנית הגרעין שלה.
למרות שתוכנית הטילים של איראן אכן ספגה פגיעה משמעותית, סוכנויות המודיעין מעריכות על פי הדיווחים כי היא נותרה שלמה ובעלת יכולת התאוששות.
רוביו אמר כי הפוקוס של ארה"ב עבר כעת לפינוי מצר הורמוז במסגרת "פרויקט חירות".
בינתיים, ארה"ב עדיין שואפת להגיע להסכם עם איראן שיתייחס למאגר האורניום שלה. ולפי רוביו, הלחץ הכלכלי האמריקאי על איראן יכול לעבוד, למרות שנדמה שלטהרן יש סיבולת גבוהה לכאב.
"חייבת להיות עליהם נקודת לחץ שתגרום להם להבין שהם לא יכולים להמשיך לסגור את המצר, אחרת הם יתמודדו עם השלכות כלכליות מוחצות ובידוד דיפלומטי עולמי, שבעבר הם הוכיחו שהם רגישים אליו"
"חייבת להיות עליהם נקודת לחץ שתגרום להם להבין שהם לא יכולים להמשיך לסגור את המצר, אחרת הם יתמודדו עם השלכות כלכליות מוחצות ובידוד דיפלומטי עולמי, שבעבר הם הוכיחו שהם רגישים אליו", טען רוביו.
"יש להם סף כאב גבוה, אבל אין להם סף כאב בלתי מוגבל. לאף אחד אין", הוא הוסיף.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו