JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו להטיל סנקציות על מתנחלים אלימים | זמן ישראל

שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו להטיל סנקציות על מתנחלים אלימים

רכב שהוצת על ידי מתנחלים בכפר דיר אל־חטב, ממזרח לשכם, הגדה המערבית, 22 במרץ 2026 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
Nasser Ishtayeh/Flash90
רכב שהוצת על ידי מתנחלים בכפר דיר אל־חטב, ממזרח לשכם, הגדה המערבית, 22 במרץ 2026

27 שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו להטיל סנקציות על מתנחלים אלימים, כך אמרה שרת החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס.

הדיפלומטים אישרו סנקציות חדשות גם על מנהיגי חמאס.

"הגיע הזמן שנעבור ממבוי סתום לביצוע", אמרה קאלאס. "להקצנה ולאלימות יש השלכות".

עדיין נדרשת עבודה טכנית ומשפטית באיחוד האירופי לפני שהסנקציות יוטלו רשמית. הן יכללו הקפאת נכסים ואיסורי כניסה.

מתנחלים רעולי פנים מכים עיתונאים המסקרים את מסיק הזיתים בכפר ביתא, מדרום לשכם, 8 בנובמבר 2025 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
מתנחלים רעולי פנים מכים עיתונאים המסקרים את מסיק הזיתים בכפר ביתא, מדרום לשכם, בנובמבר האחרון (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

ישראל "דוחה בתוקף" את ההחלטה, אמר שר החוץ גדעון סער ברשת X, באומרו כי האיחוד האירופי הטיל סנקציות "בצורה שרירותית ופוליטית… בשל עמדותיהם הפוליטיות וללא כל בסיס".

"מקוממת לא פחות היא ההקבלה הבלתי נסבלת שבחר האיחוד האירופי לעשות בין אזרחים ישראלים לבין מחבלי החמאס", המשיך סער. "זוהי השוואה מעוותת לחלוטין מבחינה מוסרית".

גורם רשמי באיחוד האירופי אמר לזמן ישראל כי הסנקציות על חמאס באותו היום לא היו ניסיון לערוך השוואה כלשהי, אלא הגיעו כתנאי מצד כמה מדינות חברות לתמיכתן בסנקציות על מתנחלים.

"ישראל עמדה, עומדת ותעמוד על זכותם של יהודים להתיישב בלב מולדתנו", אמר סער. "אין אף עם בעולם שיש לו זכות מתועדת וארוכת שנים כזאת על ארצו כפי שיש לעם ישראל על ארץ ישראל. זוהי זכות מוסרית והיסטורית שהוכרה גם במשפט העמים ואין אף גורם שיכול ליטול אותה מהעם היהודי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.